Laatste nieuws: Releases van vandaag

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

6 tips bij menstruatiepijn

Menstruatiepijn is nooit leuk. Helaas kom je er niet zo 123 vanaf. Wij hebben een paar tips voor jou op een rijtje gezet, die ervoor zorgen dat de pijn minder wordt. Keep going!

#1. Seks

Yes, je hoort het goed. Het klinkt misschien raar maar seks helpt je spieren te ontspannen en dit kan de pijn verminderen. Of jij seks fijn vindt tijdens je menstruatie is natuurlijk helemaal aan jou!

#2. Sporten

Klinkt sporten niet meteen als muziek in de oren voor jou in deze tijd van de maand? We understand! Toch kan sporten helpen je menstruatiepijn te verlichten. Yoga-oefeningen kunnen al helemaal een positief effect hebben op hevige menstruatiepijn. Zoek op internet welke yoga-posities jou kunnen helpen je menstruatiepijn te verlichten.

#3. Vezels

Tijdens je menstruatie maakt je lichaam meer progesteron aan. Hierdoor gaan je darmen trager werken en kun je last krijgen van verstoppingen. Dat wil je natuurlijk niet hebben! Die verstopping kan er namelijk voor zorgen dat je nog meer buikpijn krijgt. Drink dus veel water en eet genoeg vezels om heftige menstruatiepijn te voorkomen.

#4. Drink warme melk of thee

Warme melk lijkt het antwoord op alles te zijn. Ook thee helpt vaak als je je niet 100% fit voelt. Kamille, Citroenmelisse, Marjolein en Venkel staan bekend als rustgevende kruiden. Deze theesoorten kunnen een ontspannende werking hebben. Warme melk met bijvoorbeeld nootmuskaat of anijs kan ook rustgevend werken. Het geeft je een relaxt gevoel en je slaapt ook nog als een roosje!

#5. Warme kruik

Een warme kruik helpt de menstruatiepijn te verlichten. Doe lauwwarm water in je kruik en leg die op je buik of onderrug. Ga even lekker liggen en je zult al snel minder pijn hebben.

#6. Doen wat goed voelt

Tijdens je menstruatie heeft elke girl weleens cravings. Dat kan gaan van knuffelen met iemand tot chocolade. Na een paar jaar ervaring zul je erachter komen wat jij fijn vindt op het moment van je ongesteldheid. Ontdek of jij liever beweegt, of juist relaxt.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten