Laatste nieuws: Releases van vandaag

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hoofdstuk 1

LUNA

‘Luna, hoe zit het nou tussen jou en Melle?’ vraagt Noelle terwijl we het schoolplein aflopen. 

Eigenlijk hebben we nog een uur gym, maar daar hebben we beiden geen zin in. We zijn vandaag vanaf kwart over acht op school en het is nu vier uur ’s middags. Het is wel weer mooi geweest. 

‘Nog steeds hetzelfde als gisteren. Ik weet niet hoe het nou tussen ons zit. I mean, we hebben een relatie, maar het voelt niet zo. Hij is zo veel bezig met Spaze en zijn vrienden, dat ik hem amper zie.’ 

Melle en ik hebben inmiddels een jaar een relatie, maar steeds vaker voelt het alsof het niet meer zo is, alsof we nog steeds vrienden zijn. Ik leerde Melle kennen voordat hij in de YouTube-groep Spaze kwam en we waren goede vrienden. We hadden veel lol samen en een jaar geleden kregen we een relatie. In het begin ging alles super. We hadden ontzettend veel lol samen. Ik kwam kijken bij zijn tenniswedstrijden en daarna hadden we altijd een filmmiddag. Op vrijdagavond zaten we standaard bij een groepje vrienden. Ik zag hem daar vaak en het was gezellig. Maar nu is het met Spaze veel drukker. Ik zie dat hij dat heel leuk vindt en dat vind ik tof voor hem, maar ik zie hem nu wel minder. Bij zijn wedstrijden juich ik hem toe, daarna moet hij gelijk door om te filmen met Spaze. Hij zit in Spaze met zijn beste vrienden Rami, Marco, Mathijs en Alessio. Ze zij inmiddels super populair en ze staan ook op posters. Op vrijdagavond is hij er vaak niet meer bij, omdat hij anders de volgende dag te moe is om te filmen. In het weekend zijn ze druk met filmen, waar de manager Thomas ook bij is en doordeweeks tennist hij ook nog, waardoor ik hem soms alleen maar op school zie. Hij neemt het allemaal heel serieus en ik vind dat goed van hem, maar nu heeft hij weinig tot geen tijd voor mij. Heel af en toe kunnen we afspreken in het weekend, maar dat is een uitzondering. 

‘Girl, je moet echt met hem gaan praten. Zo schiet het niet op. Als ik niet op Alessio was afgestapt, dan was ik nog steeds single. Onderneem actie, vraag hem mee uit. Waar is die girlpower? Hij is je vriend. Hij kan best een dag of een avond voor je vrij nemen.’

Ik zucht. ‘Doet Alessio dat?’

Noelle kijkt mij niet-begrijpend aan. 

‘Dingen voor je afzeggen?’

‘Doordeweeks zegt hij wel eens zijn voetbaltraining af, zodat we naar de bioscoop kunnen gaan. Ik verwacht niet dat hij een draaidag van Spaze afzegt, maar af en toe een voetbaltraining missen, dat moet kunnen.’ 

Als dat is hoe het moet, heb ik duidelijk het verkeerde vriendje. Ik zucht als we het plein af zijn. Waarom moeten relaties soms toch zo ingewikkeld zijn? Ik kijk omhoog naar de lucht en het ziet er niet veelbelovend uit. Als het maar niet gaat regenen… Gelukkig is mijn huis om de hoek, we zijn zo thuis. Onderweg praten we over hoe het was in de lessen die we niet samen hadden. 

Zodra ik de deur open, valt mijn oog op een kerstkaart. Wie stuurt er nu al een kerstkaart? Het duurt nog een week of drie voordat het kerst is. 

‘Mam?’ Ik neem niet aan dat ze thuis is, anders had ze de kaart wel op tafel gelegd. Er komt geen antwoord, wat mijn vermoeden bevestigt.

‘Wat is dat?’ vraagt Noelle nieuwsgierig. 

Ik voel haar adem in mijn nek. Een rilling loopt over mijn rug, ik doe een stap bij haar vandaan en draai mij naar haar toe.  

‘Een kerstkaart,’ zeg ik verbaasd en draai de kaart om. Het is een ansichtkaart, met op de voorkant een kerstboom en de tekst Season’s Greetings. Achterop staat er in een bijna onleesbaar handschrift een tekst. 

‘Wat staat er?’

‘Luna, wat bij elkaar hoort, zal bij elkaar komen. M,’ lees ik voor. De tekst is een beetje vreemd, maar het gebaar is super lief. Ook staan er zoenen op de kaart. Je weet wel; je smeert je lippen in met knalrode lippenstift en zet je lippen vervolgens op het papier om een kus afdruk te krijgen. 

‘Vreemd,’ mompelt Noelle. 

‘Hoezo? Dit is super lief!’

‘Lief? Dit klinkt als een stalker die zegt dat hij je komt halen.’ 

Ik kijk haar aan met een blik van ben-je-serieus? 

‘Oh kom op, Lun. Als dit van Melle is, dan mag hij toch wel even beter zijn best gaan doen met die “romantische” tekstjes. Dit is gewoon weird.’

‘Ik vind het lief.’ Ik stop de kaart in mijn tas. ‘Als dit Melle zijn manier is om liefde aan mij te tonen, dan vind ik het prima en ga ik er helemaal in mee.’

‘Hij mag wel betere teksten verzinnen,’ lacht Noelle. 

Ik grinnik. ‘Kom, we gaan boven zitten. Kletsen we daar verder.’

Met zijn tweeën lopen we naar mijn kamer. Noelle laat zich op mijn bed vallen, terwijl ik achter mijn bureau ga zitten. Ik haal mijn wiskundeboek uit mijn tas en leg hem op mijn bureau neer. 

‘Denk je echt dat die kaart van Melle is?’ vraagt Noelle dan uit het niets.

‘Ja, ik ken niemand anders die een kaart afsluit met M. Bovendien zie ik Melle er wel voor aan om zoiets te doen om er vervolgens niks over te zeggen.’ Melle is af en toe echt een mafklapper. Hij is grappig, maar af en toe doet hij van die dingen waarvan je je afvraagt hoe hij er op komt.  

‘True, maar na al die ruzie?’

‘Misschien is dit zijn manier om het goed te maken. Ik mag hopen dat dit van hem is, want anders is het echt wel creepy.’

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten