Laatste nieuws: Fan WDW breekt in bij Daniel Seavey

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hoofdstuk 5

LUNA

Na een lange dag zitten we dan eindelijk met zijn allen in het parkje vlak bij school. Het is december, maar nog steeds gaan we hier naartoe om te chillen. De jongens zijn aan het voetballen en Noelle is druk bezig op haar telefoon. Ik moet nog steeds denken aan de tekst die op de kaart stond. Misschien is het inderdaad een hint dat het een prank is. “De muren hebben oren en de deuren hebben ogen”, dat zou een hint kunnen zijn naar de verborgen camera’s. Wat er met de rest wordt bedoeld, weet ik niet. “Pas op de man die je denkt te kennen”, kan verwijzen dat ik Melle niet kan vertrouwen, dat hij doet alsof. Doet hij alsof hij te weinig tijd voor mij heeft, zodat de prank van Spaze beter uitpakt?

Ik kijk naar Melle die net de bal in het doel schopt. Hij draait zich om en kijkt alsof hij de loterij heeft gewonnen. Hij kijkt mijn kant op en ik weet een lach op mijn gezicht te persen. Ik snap niet waarom het voor hem zo moeilijk is om tijd door te brengen met zijn vriendin. Hij lijkt er geen enkele moeite mee te hebben om tijd door te brengen met zijn vrienden. We hadden deze tijd net zo goed samen kunnen doorbrengen. Hij ziet zijn vrienden toch al elke dag en in het weekend? Ik zucht en pak mijn telefoon. Ik Google “redenen waarom hij afstandelijk doet”. De eerste website in de zoekmachine klik ik aan. Er staat een lijstje van negen punten waarom je vriendje afstandelijk kan doen. 

  1. Hij heeft stress en kan even niks hebben.
  2. Hij probeert je te vermijden, omdat jullie gisteren een gigantische ruzie hebben gehad.
  3. Hij is introvert.
  4. Hij is depressief.
  5. Hij is niet meer weg van je.
  6. Jullie zijn uit de “wittebroodsweken”-fase.
  7. Hij wil een serieus gesprek met je voeren, maar hij weet niet hoe.
  8. Hij denkt dat jij zijn meningen veroordeelt.
  9. Hij is boos over iets stoms en wil er geen big deal van maken.

Punt één kan het denk ik niet zijn. Volgens mij heeft hij niet zoveel stress. Punt twee is het zeker niet, want we hebben geen ruzie gehad voordat dit begon. Introvert is Melle zeker niet. Depressie lijkt mij ook niet het geval. Nummer vijf zou kunnen, maar ik hoop dat het niet zo is. Punt zes, de “wittebroodsweken”-fase zou kunnen. We hebben al zes maanden een relatie, dus de schattige “Instapost”-fase is wel geweest. Ook reageert hij soms niet binnen tien minuten op een appje dus dat zou kunnen, maar is dat niet bij iedereen zo? En je hoeft niet meteen binnen tien minuten te antwoorden. Zeven zou kunnen, maar Melle weet dat hij alles tegen mij kan zeggen, wat het ook is. Volgens mij veroordeel ik zijn meningen niet. Maar punt negen zou wel weer kunnen. Misschien is hij boos over iets stoms en wil hij er geen big deal van maken, maar op deze manier wordt het juist wél een big deal, want ik heb geen idee wat er aan de hand is. Als hij het gewoon zegt, dan kunnen we misschien verder. Dan snap ik waarom hij zich zo gedraagt. 

‘Vertel eens meid, waar denk je aan?’ 

Ik kijk op van mijn telefoon. Noelle heeft haar telefoon weggelegd. Ze heeft haar benen gekruist en kijkt me afwachtend aan. 

‘Niks. Ik overdenk gewoon alles,’ zucht ik en ik stop mijn telefoon weer in mijn zak. Ik kijk langs Noelle heen naar Melle. Lachend rent hij over het veld. Ik dacht altijd dat relaties net zo waren als in die romantische films. De prins op het witte paard zou komen en het zou gelijk liefde op het eerste gezicht zijn. Alles zou goed zijn en er zou vooral geen drama zijn. Maar het gaat er in het echte leven toch even iets anders aan toe. Ik heb het gevoel dat er bijna alleen maar drama is. Ik kon eerder niet eens een normaal gesprek voeren met Mathijs, omdat Melle dan gelijk jaloers wordt. Het is schattig, want het betekent toch dat hij nog van mij houdt, maar tegelijkertijd moet ik gewoon met jongens kunnen praten zonder dat hij er elke keer gelijk tussenkomt. Maar ik snap hem wel. Als ik hem zou zien lachen met een meisje, dan zou ik ook jaloers worden. Ik weet niet of ik gelijk naar hem toe zou gaan en hem zou claimen, maar toch. Ik wil gewoon dat alles veel makkelijker is. Ik wil dat alles weer is zoals het was voordat hij in Spaze kwam. 

‘Had je gezien wat Van Dommelen vandaag aan had? Tjees, die ziet er soms ook echt niet uit.’ 

Ik kijk Noelle met opgetrokken wenkbrauwen aan. Waar komt dat opeens vandaan? Maar ik kan het niet laten om te lachen, want ik zie onze wiskunde docent Van Dommelen gelijk voor me. 

‘Ja, die man kan wel even wat aan zijn garderobe doen,’ zeg ik grinnikend. Meneer van Dommelen is een beetje gek. De helft van zijn haar is weg, het zit alleen op zijn achterhoofd. Hij draagt altijd een geruite blouse die dan in zijn broek zit en die broek is extreem hoog opgetrokken. En dan heb ik het nog niet over z’n sokken die nog net niet tot zijn knieën komen. Het is soms net een lopende discobal. 

‘Die is echt blijven hangen in het Bee Gees tijdperk,’ lacht Noelle hardop. 

‘Ah, ah, ah, ah, staying alive, staying aliveeeee,’ krijs ik uit. Beide liggen we dubbel van het lachen. Oh nee, Van Dommelen komt net langs lopen en hij lijkt het te horen, shit! Beter heeft hij niet door dat het over hem gaat, want het laatste wat ik nu kan gebruiken is een slecht cijfer voor Wiskunde.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten