Laatste nieuws: Romee Strijd is verloofd

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hoofdstuk 6

LUNA

Zaterdag betekent shoppen met Noelle. We gaan vandaag voor onze wekelijkse dag naar Amsterdam. Het begon als een geintje, maar nu gaan we elke zaterdag de stad in. Soms zitten we de hele dag bij de Hema om te eten en te drinken, maar andere keren trekken we onze hele bankrekening leeg.

We lopen in de stad en Noelle is druk aan het praten over Alessio. Ik snap heel goed dat ze het over hem wil hebben, maar doordat het niet goed gaat tussen mij en Melle erger ik mij er een beetje aan. 

‘Oh my god. Had ik al verteld dat Ales en ik het hebben gedaan?’

Niet-begrijpend kijk ik haar aan. Misschien komt het omdat ik maar met een half oor luister. Ik ben een slechte vriendin, ik weet het. 

‘Wat bedoel je?’

‘We hebben seks gehad.’ Het woord “seks” komt er fluisterend uit. Dan pas dringt het tot mij door wat ze bedoelt.

‘Oh my god! Wanneer? Vertel me alles!’ 

Noelle glundert en vertelt alles in geuren en kleuren, terwijl we de eerste winkel in lopen. Ik kan het niet helpen om een beetje jaloers te zijn. Alles tussen haar en Alessio gaat zo goed, dat ik mij echt afvraag wat er fout is tussen mij en Melle. Terwijl we tussen de kledingrekken door lopen, luister ik naar haar verhaal. 

‘Wat vind je van dit shirtje?’ vraag ik en houd een wit gestreepte crop top omhoog. Ik ben erg blij voor haar, maar ik wil het niet langer over jongens hebben. Deze dag draait om ons als vriendinnen. 

‘Ja, leuk. Hij is een beetje basic. Maar wat ik zei …’

‘Kunnen we het niet meer over jongens hebben vandaag?’ Het komt er botter uit dan de bedoeling is. ‘Deze dag draait om ons, niet om jongens. Ik ben super blij voor je, maar …’

‘Ik snap het,’ onderbreekt Noelle mij, maar ze lijkt er niet erg blij mee te zijn. Ik snap dat ze het er graag over wil hebben, maar ik kan het op dit moment echt even niet aan horen. We lopen verder door de winkel, zonder nog een woord te zeggen. Ik voel de spanning tussen ons en ik vind het vreselijk. Ik ga het pashokje in, maar niets staat leuk en snel leg ik de kleding terug. Samen lopen we de winkel weer uit en gaan al gelijk de volgende winkel in. 

‘Ik bedoelde het niet gemeen, Noelle. Maar met alles wat er tussen mij en Melle speelt, vind ik het moeilijk om te horen en te zien hoe goed het tussen jou en Alessio gaat.’

‘Ik snap het,’ mompelt Noelle. ‘Laten we er gewoon over ophouden en er een leuk dagje van maken.’

Ik knik instemmend. 

We lopen de winkel door, maar vinden eigenlijk niets leuks op de begane grond. De eerste verdieping heeft meer wat ons aanstaat. Er hangt heel veel merchandise van Ariana Grande en ook van Shawn Mendes; dat is nieuw. Ik wist helemaal niet dat ze dat hier verkopen.

‘Oh my god! Kijk!’ roep ik enthousiast en ren naar het kledingrek van Shawn Mendes. Ik leg gelijk van alles in mijn mandje. Ik heb de hoodie, muts, trui en het T-shirt in het mandje gegooid. Het ziet er allemaal zo leuk uit en volgens mij is het hier veel goedkoper dan wanneer je de merchandise tijdens de tour zou kopen. 

‘Oeh, die zijn heel gaaf!’ Noelle bekijkt aandachtig de kleding en stopt dan een trui in haar mandje. We passen alles als we de verdieping hebben gezien. Ik besluit om de muts en de zwarte hoodie mee te nemen. Noelle neemt de zwarte trui mee met de roos erop. 

Na een halve dag shoppen zijn we bij de Hema beland met een vegan saucijzenbroodje en wat drinken. We zijn echt aan een pauze toe. Mijn armen doen zeer van het sjouwen van al die tassen. We hebben aardig wat kleding gekocht. 

‘Heb jij al een jurk voor het gala?’ vraagt Noelle, voordat ze een hap neemt van haar saucijzenbroodje. 

We zijn laatstejaars op de middelbare school, dus dat betekent dat we in april ons gala hebben. Noelle heeft al maanden haar jurk in de kast hangen. Ik heb nog geen idee wat ik aan wil. Eigenlijk heb ik nog nooit in mijn leven een jurk gedragen en ik kan zeker niet op hakken lopen. 

‘Nee, nog niet. Mijn moeder moet nog steeds een keer vrij maken, zodat we kunnen gaan kijken, maar waarschijnlijk zal het niet veel bijzonders worden.’ 

‘En wat doen we met het vervoer? We moeten wel echt in stijl aan komen.’

‘Een limousine, honderd procent.’ 

Noelle knikt instemmend. ‘Top, dan hebben we dat in ieder geval geregeld.’

Met mijn handen vol met tassen, loop ik gelijk door naar mijn kamer. Er is toch niemand thuis, dus wat maakt het uit. Ik gooi de tassen op mijn bed en leg mijn telefoon op mijn bureau. Mijn jas hang ik aan de deur, maar loop dan terug naar mijn bureau, omdat ik iets zie glinsteren in de avondzon. Er ligt een kerstkaart op mijn bureau, die lag er vanmorgen nog niet. Dit keer staan er kerstballen op met de tekst: Merry Christmas and a Happy New Year. Ik open de kaart en er staan weer zoenen aan de binnenkant.

Was het gezellig vandaag in de stad? Ik zie je wel. M.

De rillingen lopen over mijn rug. Als dit niet van Melle is, of een van de andere jongens van Spaze, dan betekent dit dat ik echt een stalker heb. Een stalker die in ons huis is geweest. Ik neem niet aan dat Spaze zover gaat voor een prank. Althans, ik hoop het niet. Ik gris mijn mobiel van de tafel en bel Thomas, de manager van Spaze. Op dit soort momenten komt het echt uit dat ik zijn nummer heb. 

‘Met Thomas.’

‘Hoi Thomas, met Luna. Stoor ik?’ Ik ga op mijn bureaustoel zitten, de kaart heb ik nog steeds in mijn hand.

‘Nee hoor.’

‘Ik vroeg mij af of jullie met Spaze een video aan het opnemen zijn waarin jullie mij pranken? Je weet wel, met een verborgen camera?’

‘Nee, wat is er dan?’

Ik zucht. Het is geen prank van Spaze, of Thomas kan heel goed liegen, maar ik hoop voor hem dat hij de waarheid spreekt. ‘Ik vroeg het mij alleen af. Bedankt.’ 

‘Oké. Doeg.’

Zonder nog iets te zeggen hang ik op. De kaarten worden elke keer enger. Degene die deze kaart geschreven heeft, heeft mij gezien in de stad. Het kan werkelijk iedereen zijn geweest. Misschien is het wel een fan van Spaze die ervoor wil zorgen dat Melle en ik het uitmaken. Hoe gestoord het ook is, het kan. Misschien moet ik hiermee naar de politie gaan? Als het echt een stalker is, dan kan je daar volgens mij aangifte tegen doen. Maar straks is het een grap van Spaze en dan heb ik aangifte gedaan tegen een stalker die er niet is. Thomas kan wel zeggen dat Spaze geen grap uithaalt, maar ook hij kan daar over liegen. Het is een lastige situatie. Ik leg de kaart weer terug op mijn bureau en loop naar mijn bed, waar mijn tassen op liggen. Ik ruim al mijn nieuw gekochte kleding op in mijn kast en laat mezelf dan op bed vallen. Zo’n shopdag is vermoeiend.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten