Laatste nieuws: Releases van vandaag

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hoofdstuk 8

FLASHBACK

Het is midden in de nacht en Melle en ik hebben een sleepover. We kijken al de hele dag films, maar nu kunnen we niet slapen omdat we veel te druk zijn. We hebben net de meest hilarische TikTok video’s gezien en dat was misschien niet het slimste idee om te doen voor het slapen. 

‘Kunnen we niet nog niets gaan doen? Iets waarvan we zelf moe worden?’ vraag ik aan Melle. 

Hij draait zich naar mij om en begint te glunderen. ‘Ik weet wel iets.’ Hij duwt zijn lippen op die van mij. 

Lachend duw ik hem van mij af. ‘Dat bedoel ik niet, sukkel. Kunnen we niet iets bakken?’

Melle rolt met zijn ogen en gaat van mij af. ‘Hangt er vanaf wat er ligt.’

Samen gaan we naar beneden. Ik zoek ondertussen een recept op internet op, terwijl Melle kijkt welke ingrediënten we hebben. Tot mijn verbazing hebben we alles wat we nodig hebben.

‘We zijn gek dat we dit doen,’ grinnik ik als ik de tijd zie. Het is drie uur ’s nachts. Welke gek gaat er op dit tijdstip nog cupcakes maken? Ja, wij dus. Ik loop naar het aanrecht toe waar Melle alle spullen heeft uitgestald. Zo te zien hebben we genoeg voor twaalf cupcakes. Melle verbindt zijn telefoon met de box en zet zachtjes een muziekje aan. Ik neurie mee met de tekst van het nummer. Ik lees het recept nog een keer door en leg dan mijn telefoon op het aanrecht neer.

‘Wat hebben we als eerste nodig?’ vraagt Melle, terwijl hij de mouwen van zijn trui opstroopt.

‘We moeten als eerste 180 gram boter, 135 gram suiker en 8 gram vanillesuiker mixen in een kom. Daarna moeten we vier eieren één voor één toevoegen.’

Melle zet met een klap de kom op het aanrecht neer en weegt alles af wat we nodig hebben. Ik begin alvast met het mixen van het beslag. Als de boter en de suiker al een beetje zijn gemengd, gooit Melle één voor één de eieren erbij. 

‘Nu moet er een snufje zout in en 180 gram zelfrijzend bakmeel.’ Ik blijf doorgaan met het mixen van het beslag. Melle weegt het opnieuw af en gooit het bakmeel en het zout in de kom, wat ervoor zorgt dat het bakmeel opstuift en in mijn gezicht komt. 

‘Melle!’ De spatel valt uit mijn hand als ik hoestend wegdraai en het bakmeel van mijn gezicht probeer af te vegen. Melle ligt inmiddels dubbel van het lachen. Ik kijk naar de zak met bakmeel die op het aanrecht staat en er verschijnt een grijns op mijn gezicht. Payback time. Ik pak een handje meel uit de zak en gooi het naar Melle. Het meel komt recht in zijn gezicht terecht. 

‘Ha, karma!’ roep ik lachend uit. 

Melle begint te hoesten. De tranen van het lachen rollen over mijn wangen. Melle zijn gezicht is helemaal wit; hij ziet eruit als een spook!

‘Nu is het oorlog!’ roept Melle en pakt ook een handje meel uit de zak. Hij gooit het mijn kant op, maar ik draai me net op tijd om zodat er niks in mijn gezicht komt. Lachend pak ik nog een handje uit de zak en gooi het over Melle heen. Zo gaat het over en weer tot Melle besluit de zak te pakken en alles over mij heen te gooien. Het meeste meel valt op de grond, waar ik mooi mee blend. 

‘Gelukkig hebben we al meel gebruikt voor de cupcakes,’ zegt Melle droog. 

Ik kijk hem aan en barst in lachen uit. De keuken is een bende en we zien er uit als een stel spoken. 

‘Gelukkig wel, ja.’ Ik veeg wat meel van mijn gezicht en dan gaan we verder met de cupcakes. 

De troep ruimen we zo wel op als de cakejes in de oven zitten. We verdelen het beslag van de cupcakes over de vormpjes en stoppen ze dan in de oven. 

‘Ze moeten er twintig minuten in op 175 graden,’ lees ik voor, terwijl Melle de oven instelt. Als alles staat ingesteld, ruimen we de troep op. Dit is helaas het nadeel van de lol die we net hadden. De hele bende die we hebben gemaakt, moeten we nu zelf opruimen. 

Als alle troep is opgeruimd, is het tijd om onszelf schoon te maken. Ik douche als eerste vlug om al het meel uit mijn haar te wassen. Dit doe ik nooit meer. Wanneer ik klaar ben met douchen, trek ik een grijze trainingsbroek en een zwarte hoodie van Melle aan. Mijn natte haar wikkel ik in een knot. Ik wil het heel graag föhnen, maar ik ben bang dat ik dan het hele huis wakker ga maken. Aangezien het al bijna vier uur is, lijkt dat me geen goed plan. Ondanks dat de ouders van Melle overal door heen slapen, wil ik niet het risico lopen om ze wakker te maken. 

Als ik de badkamer uitloop, stapt Melle onder de douche en ik loop alvast naar beneden. De oven piept dat de cupcakes klaar zijn. Ze zijn niet aangebrand, het lijkt erop dat onze cakejes gelukt zijn! We kunnen ze ook nog versieren, maar eerlijk gezegd heb ik daar geen zin meer in. Morgen weer een dag om dat te doen. Ik ga op de bank zitten en trek een kleedje over mij heen. De warme douche heeft ervoor gezorgd dat ik nu wel begin in te kakken. Als ik nu in bed zou liggen, dan ben ik zo vertrokken. Ik gaap en haal mijn telefoon uit mijn zak. Ik scroll wat door Instagram, totdat ik iemand de trap af hoor lopen. Ik draai mij om en zie dat Melle de woonkamer binnenloopt. 

‘Zijn ze al klaar?’

Ik knik. ‘Ze staan op het aanrecht, maar ze moeten nog even afkoelen.’ 

Melle loopt de keuken in en komt even later met twee cupcakes in zijn handen terug. Hij zet ze op de tafel neer en komt dan naast mij op de bank zitten. Ik leg mijn hoofd tegen zijn schouder, terwijl hij het kleedje verder over zich heen trekt. Ik gaap en voel mijn ogen langzaam dichtvallen. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten