Laatste nieuws: Nieuwe details reboot Gossip Girl

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

In de spotlight: Girl in Red

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Girl in Red!

Marie Ulven Ringheim, beter bekend als Girl in Red, is geboren op 16 februari 1999. De 21-jarige zangeres maakt muziek in het genre Indie pop/rock en ze komt uit Noorwegen. Ze heeft inmiddels miljoenen streams op haar nummers en haar carrière gaat als een speer. 

Marie groeide op zonder instrumenten in huis. In 2012 kreeg ze voor haar verjaardag van haar opa haar eerste gitaar, maar ze begon pas met spelen in 2013. Ze geeft haar opa de credits voor het introduceren aan muziek. Op de middelbare school wilde Marie namelijk docent worden, voor ze begon met het spelen van de gitaar. Toen ze 14 was, was ze begonnen met het schrijven van liedjes. Ze heeft zichzelf piano en gitaar leren spelen. Ook heeft ze zichzelf aangeleerd om muziek te produceren. Ze heeft muziek productie en songwriting gestudeerd aan Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology. 

Door Paper wordt marie een “Queer icon” genoemd en ook The New York Times is erg positief over de zangeres. Sinds 2019 is Marie twee keer op tour geweest in Noord-Amerika en twee keer in Europa. Ze heeft ook opgetreden op verschillende festivals zoals Lowlands, Rock en Seine en Øyafestivalen.

I wanna Be Your Girlfriend

Haar debuut single, ‘I Wanna Be Your Girlfriend’, kwam uit op Soundcloud in 2-16. Binnen een aantal maanden kreeg het duizenden streams. Sinds 2018 staat de single op Spotify en het is inmiddels een van haar meest streamde nummer. In 2018 verscheen het nummer op haar EP ‘Chapter 1’ en het eindige op nummer 9 in de lijst van de 68 beste liedjes van 2019 van The New York Times.

Two queens in a king sized bed

‘Two queens in a king sized bed’ is het meest recente nummer van Girl In Red. Het nummer is uitgekomen op 18 november. In het lied hoor je kerstbelletjes, die in het refrein achterwegen worden gelaten. Het is een lekker relaxed nummer.

Luister hieronder naar de muziek van Girl in red. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten