Laatste nieuws: Billie Eilish staat volgend jaar drie keer in Ziggo Dome

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

In de spotlight: FLETCHER

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… FLETCHER.

Cari Elise Fletcher, beter bekend als FLETCHER, is geboren op 18 maart 1994 in New Jersey. De Amerikaanse singer- songwriter heeft haar eerste single in 2015 uitgebracht en haar carrière gaat nu als een speer.

Carrière

FLETCHER deed in 2011 mee aan The X Factor, waar ze in de bootcamp round door Simon Cowell samen werd gevoegd met Hayley Orrantia, Paige Elizabeth Ogle en Dani Knights in de groep Lakoda Rayne. Ze zijn uit elkaar gegaan nadat ze niet door de competie heen kwamen.

Cari is in 2015 verhuisd naar Nashville, Tennessee waar ze samenwerkte met producer Jamie Kenney. Haar eerste single ‘War Paint’ kwam uit in dat jaar. Het werd het meest viral liedje op Spotify, wat haar carrière een boost gaf. In 2016 kwam haar eerste EP uit, ‘Finding Fletcher’.

In 2018 kwam FLETCHER terecht bij Capitol Records. ‘Undrunk’ kwam uit op 25 januari 2019 en hiermee maakte ze ook haar televisie debuut bij The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. In december 2019 werd de single gecertificeerd als goud in de Verenigde Staten. Dit nummer heeft in 2019 op nummer 16 gestaan in de US Pop charts.

FLETCHER is op tour geweest met LANY in 2019. In 2020 zou ze ook samen met Niall Horan en Lewis Capaldi op tour gaan, maar door corona is deze tour niet doorgegaan.

The S(ex) Tapes

‘The S(ex) Tapes’ is de meeste recente EP van de zangeres. Op de EP staan 7 nummers. Het verteld het ruwe nasleep van een breuk. Dit is de derde EP van zangeres. ‘Finding Fletcher’ en ‘You Ruined New York City For Me’ kwamen eerder al uit. De single ‘If I hated You’ heeft op nummer 30 gestaan in de NZ Hot.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten