Laatste nieuws: Diddy wil dat namen slachtoffers bekend worden

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

Halle Berry is "nog steeds boos en verdrietig."

Halle Berry, die in 2002 geschiedenis schreef door als eerste zwarte vrouw een Oscar te winnen voor Beste Actrice, heeft zich opnieuw uitgesproken over het gebrek aan erkenning voor zwarte vrouwen bij de Oscars. In een interview met Marie Claire vertelde de actrice dat ze “nog steeds boos” is dat er in de afgelopen 22 jaar geen enkele andere zwarte vrouw in haar voetsporen is getreden. Ze wees op het feit dat er genoeg getalenteerde zwarte actrices zijn die de prijs verdienen, zoals Viola Davis en Andra Day, maar dat zij ondanks indrukwekkende prestaties de felbegeerde prijs niet kregen.

Berry benadrukt dat haar overwinning destijds hoop gaf op meer diversiteit, maar dat deze belofte tot op heden niet is waargemaakt. “Het is diep teleurstellend dat ik nog steeds de enige ben,” zei ze. Ze haalde ook aan dat slechts één niet-witte actrice, Michelle Yeoh, in 2023 een Oscar heeft gewonnen voor Beste Actrice, wat volgens Berry aantoont dat de industrie nog steeds stappen moet zetten om meer inclusiviteit te omarmen.

Berry’s uitspraken weerspiegelen een bredere discussie over de representatie van minderheden binnen Hollywood en hoe de filmindustrie vaak achterblijft in het belonen van divers talent.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten