Laatste nieuws: One Direction reageert op dood Liam Payne

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

Instagram nieuwe update: accounts standaard privé

Instagram neemt extra maatregelen om tieners te beschermen. Vanaf nu worden de accounts van jongeren onder de 16 jaar automatisch ingesteld op privé. Dit betekent dat alleen hun volgers toegang hebben tot hun foto’s, video’s en verhalen. Ook kunnen onbekenden hen geen privéberichten meer sturen of hen taggen in berichten. Deze verandering is bedoeld om de veiligheid en privacy van jongeren te vergroten.

Instagram heeft de afgelopen jaren veel kritiek gekregen over de impact van hun platform op jongeren. Met deze stap wil het bedrijf laten zien dat ze de veiligheid van jonge gebruikers serieus nemen. Ook adverteerders worden beperkt: ze kunnen niet langer gericht adverteren op basis van interesses bij tieners, alleen op leeftijd, geslacht en locatie.

Met deze wijzigingen hoopt Instagram jongeren een veiliger online ervaring te bieden, terwijl ouders meer controle krijgen over wat hun kinderen online doen. De nieuwe regels gelden in eerste instantie voor landen als de VS, het VK en Nederland.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten