Laatste nieuws: Chris Brown en Lil Durk aangeklaagd voor plagiaat

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

Jouw geld, jouw keuze: ING helpt mee

Geld lijkt altijd tekort te schieten, vooral voor jongeren. Met studieschulden, sky-high huurprijzen en die verleidelijke online aankopen, is het een uitdaging om je financiën op orde te krijgen. Dit kan leiden tot stress en onzekerheid over de toekomst. Uit onderzoek blijkt dat veel jongeren hier behoorlijk mee worstelen. Tijd om je financiële situatie onder controle te krijgen en die stress te tackelen!

ING pakt het probleem aan met hun campagne ‘Jouw Geld, Jouw Keuze’. Wat ze willen? Jou helpen om slimmer met je geld om te gaan en de financiële stress te verlagen. Het begint allemaal met het gesprek over geld, want dat geeft je meer inzicht en maakt die spanning een stuk draaglijker. Let’s talk money!

Jongeren

Volgens onderzoek van ING kampt maar liefst 49% van Generatie Z met schulden. Van deze groep heeft 25% te maken met studieschulden, terwijl andere vormen van schuld ook wijdverspreid zijn. Achteraf betalen via diensten zoals Klarna wordt door 32% van de jongeren gebruikt, en 20% maakt gebruik van een creditcard als een manier om achteraf mee te betalen. Klarna is een bekend concept waarbij je achteraf kunt betalen. Het is easy, maar ook gevaarlijk.

Als jongeren financiële zorgen of schulden hebben, gaat 70% het liefst naar hun ouders om over geld te praten. Partners komen op de tweede plek met slechts 10%. Jongeren die er financieel slecht voor staan, praten hier vaak minder over omdat ze zich financieel kwetsbaar voelen, zich schamen of het confronterend vinden. Daarom is praten over je financiën cruciaal; het lucht niet alleen op, maar kan ook helpen om samen tot een oplossing te komen. Dus, spreek je uit en zoek steun waar je die kunt vinden!

Schulden, sparen en duurder

Om jongeren te helpen, heeft ING drie toffe afleveringen gemaakt over inflatie, schulden en sparen. Hierin vertellen influencers en experts wat zij doen om hun geldzaken onder controle te krijgen. Want als zij het kunnen, kan jij het ook!

Influencer Julia Koopman, die je misschien wel kent van haar TikTok-serie Me, Myself, Ai vertelt dat zij het moeilijk heeft met sparen: “Ik merk dat sparen voor een huis best demotiverend is omdat het zo ver weg lijkt. Dus dan denk je een beetje; waar spaar ik nou eigenlijk voor?”

Ook YouTuber en influencer Quinty Misiedjan vertelt waar zij mee struggled: “Op het moment dat ik geld begon te verdienen en een baan had, kwam het best makkelijk binnen, waardoor ik het ook heel makkelijk uitgaf. Ik denk dat ik toen dacht: oh my god het kan!”

Ta Joela vertelt hoe lastig het is nu alles duurder wordt: “Toen alles duurder werd, begon ik eigenlijk pas te beseffen dat ik slimmer met mijn geld moet omgaan. Vroeger was ik helemaal gek op sneakers – eigenlijk nog steeds – maar ik heb niet meer dat gevoel van: ik zie het, ik wil het nu meteen hebben.”

Jouw Geld, Jouw Keuze

Volgens onderzoek van ING kiest 64% van de jongeren er regelmatig bewust voor om iets niet te kopen. We vroegen jullie op onze Instagram: “Geef jij je geld makkelijk uit of ben jij een slimme spaarder?” Uit de poll bleek dat 46% van jullie liever flink uitgeeft, terwijl 54% kiest voor sparen en budgetteren. Lekker bezig!

Zoals je hierboven leest hebben net als jij, ook influencers soms moeite met geld. Met de boodschap Jouw Geld, Jouw Keuze laat ING zien dat praten over geld je echt verder helpt. Praten over geld geeft inzicht en vermindert stress. Jouw geld, jouw keuze. Teenmag ondersteunt dit initiatief en wij vinden het dan ook belangrijk dat je altijd iemand hebt om je financiële situatie mee te bespreken. Met wie praat jij over geld? Laten we deze uitdaging samen aangaan!

Heb jij niemand om open en eerlijk over je geldzaken te kunnen praten? Via Geldfit kun je anoniem praten over jouw geldzaken.

Check de drie afleveringen van de YouTube-serie hier:

Alles wordt duurder

Schulden

Sparen

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten