Laatste nieuws: Tom Holland bevestigt opnames voor Spider-Man 4

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

Australië wil strengere regels voor kinderen op social media

In Australië staat een nieuwe wet op het punt om sociale media te verbieden voor kinderen onder de 16 jaar. Deze wet zou ervoor moeten zorgen dat kinderen minder tijd online doorbrengen en meer betrokken raken bij activiteiten in de echte wereld. De Australische regering wil dat techbedrijven, zoals Instagram en TikTok, strengere controles uitvoeren op de leeftijd van gebruikers. Als zij zich hier niet aan houden, kunnen ze flinke boetes verwachten.

De discussie rondom het verbod is groot. Veel kinderen in Australië reageren teleurgesteld op het nieuws, vooral omdat zij sociale media gebruiken om met vrienden te communiceren. Eén kind vertelde het Australische Jeugdjournaal: “Ik heb net een telefoon gekregen om op social media te kunnen, dus ik zou het heel jammer vinden.”

Toch is niet iedereen tegen. Sommige kinderen vinden dat er inderdaad een leeftijdsgrens moet komen voor platforms als Instagram en TikTok, zodat jongere kinderen minder in contact komen met de negatieve kanten van sociale media.

De precieze details van de wet worden nog uitgewerkt, en de leeftijdsgrens kan nog veranderen. De wet moet techbedrijven ertoe dwingen om transparanter te zijn over de leeftijden van hun gebruikers en om meer verantwoordelijkheid te nemen in de bescherming van jongeren.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe regels ingaan, maar de gesprekken over leeftijdsgrenzen op social media vinden wereldwijd steeds meer plaats. Zo zijn er in andere landen, zoals Frankrijk, ook al voorstellen om sociale media voor kinderen te beperken.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten