Laatste nieuws: Diddy wil dat namen slachtoffers bekend worden

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

Ice Spice zit in plagiaatzaak over haar hitnummer

De Amerikaanse rapper Ice Spice heeft recent een schikking getroffen in de zaak waarin ze beschuldigd werd van plagiaat door rapper D.Chamberz. Het gaat om haar hitnummer In Ha Mood, dat volgens de aanklacht veel overeenkomsten vertoont met D.Chamberz’ nummer In That Mood, dat een jaar eerder werd uitgebracht. D.Chamberz claimde dat niet alleen de titel en melodie overeenkwamen, maar ook het ritme, de songstructuur en zelfs de tekst. Hij stelde dat zijn nummer vaak werd opgevoerd in New York, waar ook Ice Spice en haar producer Riot actief zijn, en dat het zelfs airplay kreeg op Hot 97 FM.

Hoewel beide partijen een schikking hebben bereikt, is het niet duidelijk wat de exacte voorwaarden van de overeenkomst zijn. D.Chamberz zou onder andere een deel van de royalty’s hebben geëist, evenals schadevergoedingen. De zaak toont aan hoe complex auteursrechtkwesties in de muziekindustrie kunnen zijn, vooral met de enorme populariteit die Ice Spice de afgelopen jaren heeft vergaard.

In Ha Mood was een grote hit, met miljoenen streams op platforms zoals Spotify en YouTube. Ice Spice blijft ondanks de controverse succesvol en is genomineerd voor meerdere Grammy’s dit jaar.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten