Laatste nieuws: MrBeast en Amazon aangeklaagd door deelnemers spelshow

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

James Earl Jones, de stem van Darth Vader, overleden op 93-jarige leeftijd

Hollywood rouwt om het overlijden van James Earl Jones, de legendarische acteur die beroemd werd als de iconische stem van Darth Vader in Star Wars en Mufasa in The Lion King. Op 93-jarige leeftijd is hij vredig gestorven in zijn huis in New York, omringd door zijn familie​.

Jones had een uitzonderlijke carrière die zich uitstrekte over zes decennia. Hij begon op het toneel met indrukwekkende rollen in Shakespeare’s Othello en King Lear, en brak door in de filmwereld met rollen in The Great White Hope en Field of Dreams. Maar het was zijn diepe, resonante stem die hem onsterfelijk maakte, vooral als Darth Vader in de Star Wars-trilogie en als Mufasa in Disney’s geliefde animatiefilm The Lion King​.

Naast zijn acteerwerk op het scherm en podium, sprak Jones ook talloze audioprojecten in, waaronder de beroemde zinsnede “This is CNN”, wat zijn status als vocale legende alleen maar versterkte​. Met twee Tony Awards, een ere-Oscar en tal van andere prijzen op zijn naam, was Jones een pionier en rolmodel voor vele generaties acteurs. Zijn nalatenschap zal nog lang voortleven in de wereld van film en theater. Zijn overlijden markeert het einde van een tijdperk, maar zijn werk blijft ons inspireren.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Soortgelijke berichten