Laatste nieuws: Millie Bobby Brown bekritiseerd voor haar uiterlijk

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle news

Alles over piercings

Piercings zijn accessoires dat de laatste tijd hartstikke populair is geworden. Piercings kunnen op verschillende lichaamsdelen geplaatst worden. Een piercing in je oorlel is het meest bekend, maar je hebt ook navelpiercings, neus piercings en een hele hoop andere. In dit artikel delen wij alles over piercings! 

Oor piercings 

De populairste piercing is een gaatje in je oorlel. Naast het standaard eerste gaatje in je oorlel is het natuurlijk ook leuk om een tweede of zelfs een derde gaatje erbij te laten schieten. Dan kan je superveel afwisselen met verschillende oorbellen. 

Naast een gaatje in je oorlel kan je ook een gaatje laten piercen in het kraakbeen van je oor. Een voorbeeld is een helix piercing. Deze piercing zit in het bovenste randje van je oorschelp. 

Neuspiercing

Een piercing in de neusvleugel (zijkant van je neus) is de meest bekende. Maar je hebt ook andere soorten neus piercings. Een septum is een piercing in het neustussenschot. Er wordt vaak een vergelijking gemaakt met de ring door de neus van een koe. 

Navelpiercing 

Je kunt ook een navelpiercing nemen. De huid rondom de navel wordt gepiercet. Hier wordt daarna een sieraad in geplaatst. De genezingstijd van een navelpiercing duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden. Omdat er door het piercen een open wond is ontstaan, kan het makkelijk geïnfecteerd raken. 

Piercings schoonmaken 

Nazorg is voor piercings erg belangrijk. Het kan namelijk snel geïnfecteerd raken. Als je net een piercing hebt laten zetten is het belangrijk om het twee keer per dag met water en zeep of een zoutoplossing schoon te maken. Maak het niet schoon met alcohol. Dat zal het gaatje alleen maar uitdrogen. Het is het beste om zeep te gebruiken op oliebasis. Succes!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten