Laatste nieuws: Het vierde seizoen van Never Have I Ever

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

Zo maak je jouw piercing schoon en voorkom je ontstekingen!

Piercings zijn helemaal van deze tijd, maar er komt ook veel nazorg bij kijken. Een ontsteking kan ontzettend vervelend zijn en wil je het liefst voorkomen. Toch raken de meegekregen briefjes met verzorginstructies al snel kwijt en denken we het vaak met wat ontsmettingsalcohol op te lossen. Toch komt er veel meer bij kijken, wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij!

Moet je de piercing nog zetten? Kies dan voor een naald! Dat een gaatje schieten minder pijn zou doen, is een fabeltje. Daarnaast zorg je met schieten juist voor onnodige weefselschade. Een naald is een stuk preciezer en is volledig steriel. Weg met het piercinggeweer dus!

Als je net een gaatje hebt laten schieten is het belangrijk dat je van ontsmettingsalcohol afblijft. Dit droogt de huid juist meer uit. Hierdoor ontstaan er steeds meer scheurtjes en blijft de wond openstaan. Zeep op oliebasis, maakt de huid zachter waardoor jouw gaatje sneller herstelt. Ook een zoutoplossing kan het herstelproces versoepelen. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Giet het water in een schone mok of glas. Voeg hier slechts ¼ theelepel zout aan toe. Roer het mengsel goed door, tot alle kristallen zijn opgelost. Nu kun je de zoutoplossing goed gebruiken. Het is belangrijk dat je tijdens het schoonmaken je piercing rustig rond draait. Als je piercing namelijk nat is kan dit geen kwaad. Maar let op, friemel niet te veel! Wanneer jouw huid droog is en je aan je piercing gaat zitten draaien vergroot je juist de kans op nieuwe wondjes.

Het is algemeen wel bekend dat je na het zetten van je piercing tijdelijk niet kan zwemmen. Je moet minstens vier tot acht weken wachten tot je weer in aanraking kan komen met chloorwater. Ook de zonnebank en de sauna kunnen beter worden vermijd. Maar wist je ook dat met piercings in je oren het dragen van een staart wordt geadviseerd? In je haar kunnen veel bacteriën zitten die sneller een ontsteking kunnen veroorzaken, als je piercing net gezet is. Daarom is het van belang dat je de eerste twee weken je haar vast doet, zodat je piercing weinig in contact komt met je haar.

Ook beddengoed kan van belang zijn, na het zetten van een piercing. Zorg ervoor dat je je lakens en kussens regelmatig schoonmaakt. Draag schone en goed ademende kleding bij het slapen. Een piercing moet voldoende zuurstof krijgen, om sneller te herstellen.

Wees je er van bewust dat het herstellen niet zo snel gaat als je denkt. Ondanks dat je waarschijnlijk erg blij bent met je nieuwe aanwinst, denkt je lichaam daar toch echt anders over. Het is normaal dat ons lichaam de piercing juist wilt afstoten. Het genezen kan maanden duren en dat is ook helemaal niet erg. Blijf het wel goed in de gaten houden en gebruik minstens twee keer per dag water, zeep of een zoutoplossing. Bij een zwelling kan ijs je ook een stuk verder helpen. Mocht je maar last blijven hebben, aarzel niet en ga langs de piercer! Zij hebben er verstand van en geven het beste advies.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten