Laatste nieuws: Fans klagen Madonna weer aan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

18 en nog nooit relatie gehad

Je ziet het overal: de cute couple foto’s, de stelletjes die samen romantische kerstuitjes maken. De druk om dit ook te hebben en de vragen waarom nog niet komen steeds meer naar boven. Dus je bent 18 of ouder en hebt nog geen relatie? In dit artikel lees je alles over jou situatie nu.

Voordelen

Laten we eerst eens beginnen met de voordelen van deze situatie. Vaak worden er alleen maar nadelen benoemd. Of wordt je raar aangekeken als je dit deelt met een groep mensen. Maar dit heeft totaal niks met jou te maken. Het is hoe de maatschappij kijkt naar mensen die lang prima op zichzelf kunnen zijn. Veel mensen vinden dit lastig en daarom worden mensen vaak jaloers of snappen ze niet dat iemand dit zolang volhoudt. Hier staan een paar voordelen van het lang genieten van op jezelf zijn.

Je hebt veel langer aan jezelf gewerkt, je weet wat je wensen zijn en die kan je nu goed opzoeken bij iemand anders die misschien wel geschikt is voor een relatie. Waar je grenzen liggen, wat je irritant vind, wat je belangrijk vind en wat jou blij maakt, zijn allemaal dingen waar je lang naar moet zoeken, maar ook zeker antwoorden voor moet hebben. Wil je ooit jezelf delen met iemand anders, dan zijn dit de top punten om voor jezelf te beantwoorden. Hoe langer je alleen bent, hoe makkelijker je deze vragen kunt beantwoorden.

Geen gedoe. Relaties zijn leuk, maar het levert ook ontzettend veel gedoe op. Exen, vreemdgaan, ruzies, break-ups, jaloezie en zo kan het nog wel even door gaan. Wees ook blij dat je dit soort dingen nog even aan de kant hebt kunnen zetten. 

Waarom ben je zolang nog single?

Je laat je niet snel beïnvloeden. De druk kan hoog zijn om een relatie te hebben, maar jij laat je niet kennen. Je kan er totaal geen behoefte aan hebben en bent happy met jezelf. Je kan er veel vragen over krijgen maar dat kan je gewoon niks uitmaken. Best knap en een goede eigenschap!

Een relatie staat in de weg van wat je wilt bereiken. Of je hebt het gewoon super druk. Sommige mensen hebben enorme work drive en ambitie. Of hebben veel belangrijkere dingen te doen. Een relatie kan hier juist enorm bij afleiden. Die keuze is moeilijk maar sommige willen eerst hun doel bereiken en daarna pas nadenken over de extra dingen.

Nog niet de juiste persoon. Je kan oprecht nog gewoon niet de juiste persoon tegen gekomen zijn. Misschien zijn er maar een paar mensen die je echt dicht bij je laat komen. Of waarbij je jezelf durft te zijn. Dit is niet erg je kijkt gewoon goed uit voor jezelf. Soms kunnen mensen hier niet goed bij passen en moet jij iemand vinden waarbij jij je volledig goed voelt.

Is het erg?

Het is totaal niet erg. Het is niks beschamend. En je bent zeker niet de enige. Waarom zou je een relatie moeten hebben? Het is niet van levensbelang en moet gebeuren op een moment dat jij er volledig klaar voor bent. Niet stressen, juist genieten van je singleness en wil je het toch wagen. Daten is een goede manier om het liefdes gebied eerst allemaal een beetje af te tasten.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten