Laatste nieuws: Monica Geuze weerlegt Kaj's denkwijze over Bachelor Paul

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

5 leukste plekken voor een winterse wandeling

Door de lockdown zit een dagje shoppen in de stad er helaas niet in. Extra reden om erop uit te gaan in de natuur! De natuur in Nederland is schitterend, ook in de winter. Wij hebben voor jou de 5 leukste en mooiste plekjes voor op een rijtje, dus trek je wandelschoenen maar aan!

#1 De Hoge Veluwe

De Hoge Veluwe is een van de bekendste natuurgebieden van Nederland en dat heeft zo zijn redenen. Het biedt rust, ruimte en een prachtige natuur. Je kunt eindeloos ver uitkijken over een uitgestrekt landschap, een eeuwenoud bos en misschien spot je wel de Veluwse Big Five: edelhert, wild zwijn, ree, vos en moeflon. Let op! Het is het enige natuurpark in Nederland waar entree voor betaald moet worden. 

#2 De Utrechtse Heuvelrug

Denk je aan Utrecht, dan denk je natuurlijk aan de Utrechtse Heuvelrug! Na de Veluwe is dit het grootste bosgebied van Nederland. Het landschap is een mix van heuvels, dalen en vlaktes, je vindt hier van alles wat! Door het park zijn verschillende routes die door bosrijke gebieden lopen (die juist in de winter beeldschoon zijn!).  

#3 Noordwijk

Zin om lekker uit te waaien? In de winter is het heerlijk om te wandelen aan het strand. Wij raden je het strand van Noordwijk aan! Het staat bekend om een prachtig wit strand met mooie duinen. Daarnaast biedt het nabijgelegen natuurgebied Hollands Duin vele kilometers aan gevarieerde wandelroutes. Na een lange wandeling kun je lekker opwarmen met een kop warme chocomelk to go bij leuke strandtentjes (die ook in de winter open zijn!) zoals Winterlodge en Breakers Beach House.

#4 Kinderdijk

Kinderdijk is een van de populairste bezienswaardigheden in Nederland. Vooral in het voorjaar en de zomer zit het bomvol met toeristen uit binnen- en buitenland. En dat is niet zo gek, want de fotogenieke molens in het oer-Hollandse polderlandschap leveren prachtige plaatjes op. Maar wil je liever de drukte vermijden? Dan is het juist perfect om in de winter te gaan wandelen in Kinderdijk, want dan is het er een stuk rustiger. Tip: download de Kinderdijk app. Hierin vind je verschillende wandelroutes, let’s go! 

#5 Light Festival

Genoeg van de natuur en toch zin om de stad in te gaan? Dan is het Amsterdam Light Festival perfect voor jou! Tijdens dit festival kun je genieten van meer dan 20 verlichte kunstwerken langs een prachtige waterroute in het centrum van Amsterdam. Helaas zijn er geen boat tours meer i.v.m. de lockdown, maar dat mag de pret niet drukken! Er zijn namelijk genoeg leuke wandelroutes om de kunstwerken te bewonderen vanaf de grachten. Even wat praktische informatie: het Light Festival duurt tot 23 januari en vanaf 17.00 tot 22.00 uur kun je van de lichtkunst genieten. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten