Laatste nieuws: Ariana Grande heeft een record behaald!

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

5 signs dat je in een toxic relatie zit

Relaties zijn niet altijd makkelijk. Ook koppels die perfect lijken hebben zo hun problemen. Maar hoe weet je nu of je door een moeilijke periode gaat in een relatie? Of in een toxic relatie vastzit? Met deze 5 signs kun je achter je antwoord komen!

Alles is een strijd

Zodra jij en je partner zich gedragen als tegenstanders gaat er iets goed fout. Je zou elkaars steun moeten zijn, dit gaat om elkaars successen kunnen vieren en trots op elkaar kunnen zijn. Heftige jaloezie en iemand iets misgunnen is niet goed, als je een gezonde relatie wilt. Mochten deze probleem zich langdurige voortzetten, is de kans dat jullie beiden erg onzeker worden groot. En dat hoort natuurlijk niet binnen een relatie.

Je durft niet jezelf te zijn

Voel je dat je jouw gedrag of wat je zegt moet aanpassen rondom je partner? Ben je bang voor een oordeel van je partner? Of dat je partner snel boos wordt? Dat kan ontzettend stressvol zijn… Merk je dat je jezelf onaantrekkelijk, ongelukkig en beperkt begint te voelen binnen de relatie. Of dat jou partner je met opzet naar beneden haalt? Dit kunnen tekens zijn van een toxic relatie. Je hoort je partner namelijk lief te hebben. Als je niet comfortabel en jezelf kunt zijn in relatie dan kan dit voor problemen zorgen in de relatie.

Jij krijgt de schuld van jou partner zijn problemen

Als iemand zijn of haar problemen bij jou neerlegt en het ook nog is jouw probleem maakt, wordt dat vaak gedaan om je een schuldgevoel aan te praten. En dat terwijl je er niks mee te maken hebt! Komt dit je bekend voor? En geeft jouw partner je vaak de schuld van alles wat hij of zij heeft veroorzaakt? En wilt hij er zelf niet voor opdraaien? Dat kan weleens wijzen op een toxic relatie.

Je geeft veel meer dan dat je terug krijgt

Heb je constant het gevoel dat je veel meer geeft aan je partner dan dat je terug krijgt? Dan ben je waarschijnlijk niet alleen enorm vermoeid, maar ook onzeker en verward. Iedere relatie zou een gezonde balans moeten hebben, waarbij je de energie die je erin stopt ook weer terugkrijgt. Wanneer iemand veel aandacht vraagt, maar de behoeften van zijn of haar partner negeert, is dat puur egoïsme. En dat is niet bepaald handig in een gezonde relatie…

Je hebt constant een schuldgevoel

Elke keer wanneer jij over je gevoelens probeert te praten en deze eerlijk op tafel probeert te leggen, vindt je partner altijd wel weer een manier om jou een schuldgevoel te geven. Je partner is op de een of andere manier altijd het slachtoffer. Hierdoor kan jij niet over je gevoelens praten en dit wekt bij jou een schuldgevoel op. Dat is pas ‘toxic’.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten