Laatste nieuws: Chantal Janzen stuurt naaktbeelden naar Amerikaanse regisseur

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles over de morning-afterpil

Een morning-afterpil kan een oplossing voor jou zijn wanneer je onbeschermde seks hebt gehad en je niet zwanger wilt worden. In dit artikel lees je hier meer over!

De morning-afterpil kan voorkomen dat je zwanger wordt nadat je seks hebt gehad. In de morning-afterpil zit 1 hormoon. Het zorgt ervoor dat je geen eisprong hebt. De morning-afterpil is minder betrouwbaar dan de anticonceptiepil en is alleen voor noodgevallen. De morning-afterpil is te koop bij een apotheek of drogist. Je hebt geen recept van de huisarts nodig. De prijs van de pil ligt tussen de 10 en en 20 euro.

De pil kan bijwerkingen hebben: misselijkheid, overgeven, buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid. Deze komen weinig voor en verdwijnen meestal binnen een paar dagen. Daarnaast kan je ook last hebben van gevoelige borsten, onregelmatige bloedingen en somberheid.

Het innemen van de morning-afterpil moet zo snel mogelijk na de onbeschermde seks. Hoe eerder je de morning-afterpil inneemt, hoe minder kans je hebt op een zwangerschap. Wanneer je langer dan 5 dagen geleden onveilige seks hebt gehad, helpt de morning-afterpil niet meer.

Iedereen kan de moring-afterpil halen bij de drogist of apotheek.Je hebt hiervoor geen toestemming van je ouders nodig.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten