Laatste nieuws: Anitta doet mee aan Elite

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Alles over tarotkaarten

Kom jij tijdens het scrollen op je For You page op TikTok altijd van dit soort video’s tegen, maar heb je eigenlijk geen idee wat het inhoud en of het ook echt klopt? In dit artikel leer je alles over tarotkaarten en leggingen. Van algemene informatie en hoe je zelf kunt beginnen met je eigen kaarten.

Wat zijn tarotkaarten?

Het kaartspel bestaat uit 78 kaarten met symbolische afbeeldingen, waarmee je van alles over jezelf kunt leren. Volgens de officiële omschrijving is tarot een kaartspel dat gebruikt wordt voor kaartleggen en waarzeggerij, maar het is veel meer dan dat. Tarotkaarten kunnen jou helpen om inzicht te krijgen in jouw leven, om een vraag te beantwoorden en voor zelfreflectie. Het draait allemaal om jouw energie. Als je een tarotkaart trekt, reik je bewust met jouw energie naar een van de kaarten. Je legt een verbinding tussen jou en de kaart.

Kun je de toekomst voorspellen?


Er zijn veel verschillende verhalen over hoe het tarotdek is ontstaan. Volgens Wikipedia “Worden de kaarten al sinds de 15e eeuw gebruikt, voor zover bekend zijn de kaarten eeuwenlang gebruikt om mee te spelen. Schrijver van het boek ‘Le Monde Primtif’ beweerde in 1781 dat tarotkaarten geheimen van de Egyptenaren zouden bevatten. Sindsdien gebruiken mensen de kaarten om de toekomst te voorspellen.” Maar kunnen die kaarten ook daadwerkelijk de toekomst voorspellen? Het antwoord is wat gecompliceerder dan slechts ja of nee. De tarot is voornamelijk bedoeld om inzicht te geven in jouw leven. Met tarotkaarten de toekomst voorspellen kun je alleen maar doen als je de tarotkaarten door en door kent en de onderlinge verbanden tussen de tarotkaarten ziet.

Kloppen de online tarot readings?

De meningen zijn hierover verdeeld. De één zegt “Het werk minder goed, omdat je niet je eigen energie mengt met de kaarten.” Anderen zeggen: “Het klopt in het echt, dan zal het online ook wel kloppen.” Neem vooral aan wat goed voelt, als jij een online video tegenkomt en daarbij een bepaalde energie voelt, dan kan het zijn dat de video voor jou klopt, maar misschien voor anderen niet.

Je kaarten laten lezen


Er zijn veel verschillende manieren waarop je kaarten kunt lezen of je kaarten kunt laten lezen door iemand anders. Er zijn ontzettend veel mensen waar je een online of een face-to-face legging aankunt vragen. De kosten van een korte legging van ongeveer 15 minuten is rond de €25,-. Een volledige legging van een uur kost vaak rond de €60,-. Bellen met een waarzegster kost vaak €1,- per minuut. De goedkoopste manier is om het zelf te leren, dit kost alleen wel veel tijd en moeite.

Beginnen met je eigen tarotkaarten


Het eerste wat je nodig hebt is natuurlijk tarotdek. Deze kun je online bestellen, de prijzen variëren tussen de €10 en €20. Om de betekenis van alle 78 kaarten uit je hoofd te leren is best wel veel werk. Gelukkig bestaan er veel websites die je de betekenissen precies kunnen uitleggen. Ook bestaan er veel apps hiervoor, zoals ‘Trusted Tarot’.

Er zijn veel verschillende manieren om kaarten te leggen, op YouTube kun je veel tutorials hierover vinden.


Een bekende en simpele manier is om de kaarten te schudden en te wachten totdat er een kaart uitspringt. Zorg ervoor dat de kaart rechtop of omgekeerd valt, dit heeft een verschillende betekenis. Voordat je hiermee begint zorg dat je ontspannen bent, diep inademt en jezelf een vraag stelt. Focus je op die vraag terwijl je de kaarten schudt.

Ook kun je alle kaarten verspreiden op een tafel, eroverheen gaan met je hand en een kaart pakken waarvan jij de juiste energie voelt. Draai de kaart om, is de kaart rechtop of omgekeerd. Pak meerdere kaarten als je meer informatie nodig hebt.

Als je dit vaker gedaan hebt weet je ondertussen de betekenissen steeds beter. Je kunt kijken naar de onderliggende betekenissen en de verbanden tussen de meerdere kaarten. Op deze manier kun je je eigen leggingen steeds beter begrijpen en uiteindelijk leren hoe je de kaarten van een ander kunt lezen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten

No related posts