Laatste nieuws: Charlie Puth heeft een vriendin

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Alles over: Tattoos verwijderen

Tattoos zijn creatief en super leuk! Ze zijn eigenlijk altijd al hot geweest. Maar helaas krijgen we allemaal wel eens spijt van iets. Als je je tattoo toch niet meer zo leuk vindt of als je er echt spijt van hebt, kan je altijd ervoor kiezen om hem te laten verwijderen. Wil je dit laten doen? Lees dan snel verder!

Operatief

Er zijn twee manieren waarop je een tattoo kunt laten verwijderen. Een tattoo kan worden verwijderd door middel van een laserbehandeling of het kan operatief verwijderd worden. Als je ervoor kiest om het operatief te laten verwijderen dan blijft er helaas altijd een litteken over. Het voordeel hiervan is dat je tattoo snel verwijderd is, namelijk binnen twee operaties.

Hoe dit te werk gaat? Nou een chirurg verdooft je plaatselijk en snijdt dan een stukje huid weg. Daarna hecht hij het overgebleven huid aan elkaar en is het alweer klaar. Best simpel toch? De genezing duurt 3 tot 6 weken, valt reuze mee!

Laserbehandeling

Dan kan je ook nog je tattoo via een laserbehandeling verwijderen, deze heeft meestal de voorkeur bij mensen! Alleen deze behandeling duurt wel een stuk langer dan een operatie. Wat wel een groot voordeel is, is dat je hierbij geen litteken overhoudt.

Bij een laserbehandeling wordt een bundel met licht op de tatoeage geschenen. Hierdoor wordt de inkt als het ware ‘geabsorbeerd’ door het licht, waardoor de inkt uiteenvalt in hele kleine deeltjes. Je lichaam vervoerd deze restjes inkt dan af als afvalstoffen.

Tips

Dan nog een aantal tips waardoor jouw behandeling helemaal goed gaat!

  • Slaap lekker, je moet zeker genoeg slapen voor je behandeling. Als je te weinig slaapt voor het verwijderen van je tattoo, kan dit een negatief effect geven op je immuunsysteem. Hierdoor is je lichaam minder goed in staat om afvalstoffen te vervoeren en geneest het ook minder snel.
  • Vraag om advies, als je twijfels hebt of vragen kan je altijd terecht bij een kliniek. Zij kunnen jou het beste advies geven over wat je moet doen.
  • Volg goed het nazorgschema, als je eenmaal klaar bent met de behandeling krijg je waarschijnlijk een aantal punten die je moet nakomen. Denk aan elke dag een crème op de plek smeren. Als je dit volgt komt het helemaal goed!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten