Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Alles wat je moet regelen voordat je 18 wordt!

Als je 18 wordt moet je natuurlijk heel veel regelen. Zoals je school en verzekeringen. Iedereen waarschuwt altijd dat je alles maar geregeld moet hebben. Maar wat moet je precies allemaal regelen als je 18 bent of word? Dit hebben wij voor jou op een rijtje gezet!

– Je bent vanaf nu verantwoordelijk voor je eigen bankzaken. Zorg dat je je hebt geïdentificeerd hebt bij je bank. Dit kan door een paspoort of ID-kaart Digitaal in te leveren.

– Zorg dat je een DigiD hebt. Een DigiD heb je nodig om je studiefinanciering of je zorgtoeslag.

– Een zorgverzekering is verplicht om te hebben. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken hoe je deze indeelt. De meeste zorgverzekeraars hebben speciale pakketjes voor jongeren en studenten.

– Je zorg toeslag aanvragen. Deze toeslag kan je aan vragen en compenseert een hoog bedrag die je moet betalen aan je zorgverzekering.

– DUO regelen. Als je een BOL. Opleiding volgt dan heb je recht op Studiefinanciering. Dit vraag je aan via DUO. Je studiefinanciering is voor het betalen van je school/opleiding.

– Studenten OV aanvragen. Bij DUO kan je ook je studentenreis ov aanvragen. Hiervoor moet je ook een BOL-opleiding volgen. Met dit OV kan je doordeweeks gratis door heel Nederland reizen met het OV en in het weekend met 40% korting.

– Je moet je ook meteen inschrijven bij Woningnet. Hier betaal je jaarlijks een klein bedrag voor en word je op de lijst gezet voor woningen. Hierdoor heb je grotere kan om later een huis te kunnen kopen.

– Bijbaan zoeken. Als je 18 wordt moet je natuurlijk ook alles zelf betalen. Daarom is het handig om een bijbaantje te hebben naast je school om de kosten te kunnen betalen.

– Begin met sparen. Sparen is een van de belangrijkste dingen om te doen. je kan dan sneller duurdere uitgaven kopen als je ouder bent. Je kan vaak sparen via je bankapp in een gratis spaarpotje daar.

– Je uitvaartverzekering regelen. Het klinkt waarschijnlijk als een grap maar dat is het zeker niet. Als je doodgaat is dat namelijk heel erg duur voor je nabestaanden. Een uitvaart kost gemiddeld €9,000,- Hier wil je je nabestaanden zeker niet mee opschepen en daarom is er een uitvaart verzekering die je kan afsluiten als je 18 is.

– Je keuze maken in het donorregister. Sinds 2020 is het verplicht om vanaf je 18e een keuze te hebben gemaakt in het donorregister. Als je dit niet doet wordt er geen bezwaar geregistreerd. Dat betekent dat ze je organen ook mogen gebruiken als je dood bent.

– Het allerbelangrijkste is om een administratie opbouwen. Hiermee wordt bedoeld dat je al jouw belangrijke documenten, zoals je verzekeringspolis, aanvraag zorgtoeslag en belastingaangifte altijd terug kan vinden. Dat is handig want de belasting kan hierom vragen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten