Laatste nieuws: Kritiek op R.E.M. Beauty

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Autisme bij meiden

Autisme bij meiden wordt vaak lastiger herkend. Het kan zich anders uiten dan bij jongens en het algemene plaatje dat we hebben van autisme past vaak niet bij hoe autisme zich uit bij meiden. 

Autisme is een aangeboren ontwikkelingsstoornis. Kinderen die autisme hebben, ontwikkelen zich anders dan hun leeftijdsgenoten, op een ander tempo en in een andere volgorde. Hun hersenen verwerken alle informatie die binnenkomt op een andere manier. Dit kan verschillende per persoon heel verschillende gevolgen hebben. Naar schatting heeft ruim 1 procent van de Nederlanders een vorm van autisme. Het komt vaker voor bij jongen dan bij meiden.

Er zijn een aantal symptomen van autisme die relatief vaker voorkomen bij meiden: 

Meiden zijn vaak goed in het plannen en organiseren 

Ze zijn vaak angstiger en kunnen meer verlegen overkomen

Zijn vaker onzeker over zichzelf en over wat ze kunnen

Meiden hebben vaak chaos in het hoofd en de chaos kunnen ze vaak moeilijk onderdrukken

Zijn goed in het observeren en kopiëren van sociaal gedrag 

Sommige meiden hebben licht autisme of hebben bepaalde ‘autistische trekjes’. Vooral bij meiden met licht autisme valt het vaak niet op en kunnen goed meekomen in de maatschappij. 

Een andere reden waarom het minder snel opvalt bij meiden is dat ze zich snel aanpassen. Ze nemen vaak trekjes en gewoontes over van anderen. Hierdoor gedragen ze zich anders dan hoe ze eigenlijk zijn en valt het niet op.

Uit de praktijk blijkt dat meiden met autisme meer klachten hebben dan jongens. Hoge vermoeidheid is vaak de meest voorkomende klacht. Wanneer iemand veel taken heeft, zoals naar school gaan, hobby’s en afspreken met vriendinnen kan voor iemand met autisme leiden tot overprikkeling. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten

No related posts