Laatste nieuws: Ferry Doedens heeft een nieuwe vriend

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

De belangrijkste momenten uit de #BOOS aflevering

Na dagenlang speculeren was het vanmiddag dan eindelijk zover: de langverwachte ‘#BOOS’ aflevering waarin de aantijgingen rondom ‘The Voice of Holland’ worden behandeld is online gekomen. Na maandenlang onderzoek is er nu eindelijk meer duidelijkheid over de misstanden rondom het programma. Wij zetten de belangrijkste momenten voor jullie op een rijtje! 

#1 Een voormalig deelnemer van de ‘The Voice of Holland’ heeft tegen Ali B aangifte gedaan van verkrachting 

De aangeefster werd anoniem in beeld gebracht in de aflevering van ‘#BOOS’. Ze geeft aan dat ze bang is geweest en er jaren mee heeft gewacht.

“Ik hoop dat ik met deze aangifte iets openbreek voor meisjes die zich nooit gehoord hebben gevoeld. Ik ben vooral een beetje bang voor zijn reactie. Dat hij, op het moment dat het naar buiten komt, het ontkent”, vertelt het meisje. 

Het slachtoffer vertelde dat ze acht jaar geleden, toen ze 18 was, werd verkracht door Ali B. Hij had haar rondgeleid in zijn studio, waarna ze op een bankje gingen zitten en hij haar opeens begon te zoenen. Ze verstijfde en liet zich verkrachten. “Ik voelde dat hij zo machtig was, dat ik dacht: wat jij wil, moet er nu gebeuren. Dus ik liet over me heen komen wat hij van plan met was mij.”

De vrouw heeft lang gedacht dat het haar eigen schuld was. Na de verkrachting vroeg ze Ali B of hij dit met meer meisjes had gedaan. Hij antwoordde dat hij het vaker had gedaan en dat hij niet bang was, omdat niemand het zou geloven als iemand tegen hem zou getuigen. Verder zei het slachtoffer dat hij haar beloofd had te helpen verder te komen bij ‘The Voice of Holland’.

Het bleef niet alleen hierbij. Meerdere vrouwen deden in de aflevering anoniem een boekje open over de rapper. Een voormalige deelnemer van ‘The Voice’ vertelde dat Ali B onaangekondigd bij haar thuis kwam. Hij wreef toen over zijn benen en zei dat hij “zin had om te neuken”. Ze heeft hem gevraagd weg te gaan, wat hij deed.

De rapper ontkent nog steeds alle beschuldigingen en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek. 

#2 John de Mol wist al in april 2019 van seksueel grensoverschrijdend gedrag van bandleider Jeroen Rietbergen

John vertelt: “Ik was razend. Ik heb hem gebeld: laat alles uit je handen vallen en kom naar mijn kantoor. Ik heb hem alle hoeken van de kamer laten zien. Ik moest me zelfs twee keer inhouden om hem niet plat op zijn bek te slaan. Ik heb gezegd; als je dit maar één keer doet, dan ga je er met kop en kont uit.” 

Verder werd er in de aflevering verteld dat met negentien vrouwen is gesproken over seksueel intimiderend gedrag van Jeroen Rietbergen. Het gaat om kandidaten, medewerkers en oud-medewerkers van T’he Voice of Holland’. Allemaal jonge vrouwen. Jeroen zou continu seksueel getinte opmerkingen maken, Dickpicks hebben gestuurd en in een enkel geval zou het tot een fysieke ontmoeting zijn gekomen.

Dit zou ruim tien jaar, van 2010 tot 2021, hebben plaatsgevonden. Insiders van het programma hebben in de aflevering vertelt dat ‘iedereen’ bij ‘The Voice’ ervan afwist. “Het werd afgedaan als grapje of er werd gezegd dat Rietbergen nou eenmaal zo is.”

#3 Marco Borsato zou tijdens zijn functie als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids meerdere kandidaten en medewerkers hebben betast

6 mensen, van wie drie minderjarig, hebben zich bij de redactie van ‘#BOOS’ gemeld. Drie jonge vrouwen vertellen aan Tim Hofman in de aflevering dat zij ongewenst betast zijn door Marco. Dit zou zijn gebeurd op de billen. Een van hen was een werknemer bij ‘The Voice’. Ook meldden zich drie voormalig kandidaten van ‘The Voice Kids’. Een meisje van 14 jaar oud werd volgens haar betast op de billen tijdens de barbecue. Het slachtoffer liep naar eigen zeggen weg maar werd daarna telkens opnieuw opgezocht. Haar ouders bevestigen dit. Een 13-jarig meisje zegt ook betast te zijn. Dit verhaal wordt bevestigd door haar moeder.

#5 Er hebben zich zo’n vijftien mensen gemeld met klachten over een regisseur van ‘The Voice

De man zou geregeld ongepaste, seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt en zich ook schuldig hebben gemaakt aan ongewenste handtastelijkheden. De man wordt niet bij naam genoemd.

Hier kun je de hele aflevering bekijken:

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten