Laatste nieuws: Ariana Grande heeft een record behaald!

Beauty Body Celebs Fan Fiction Fashion Lifestyle

De gevaren van alcohol op je lichaam

Alcohol is populair onder jongeren. Het is spannend en iets nieuws, maar veel jongeren weten niet hoe gevaarlijk het voor je kan zijn. In dit artikel lees je wat de gevaren van alcohol op je lichaam is. 

Als je snel veel alcohol drinkt, is er kans dat je in coma kan raken. Dit is de zwaarste vorm van een alcoholvergiftiging. Bij jongeren gebeurt dit eerder, omdat ze een kleiner lichaam met minder vocht hebben. Het drinken van 1 glas alcohol zorgt bij jongeren voor een hoger alcoholpromillage dan voor volwassenen.

Kater

De dag na alcohol drinken voel je je slecht. Dit is niet zomaar. Door het vochtverlies voel je je de volgende dag slap, futloos, moe en heb je een droge mond. Ook misselijkheid, trillen, hoofdpijn en gebrek aan concentratie zijn symptomen van een kater.

Lange gevolgen alcohol

Alcohol kan ook gevolgen voor een langere tijd op je lichaam hebben. Je kunt problemen krijgen met concentratie, geheugen en intelligentie. Jongeren die op jonge leeftijd regelmatig drinken, halen sneller slechtere cijfers op school. Veel drinken kan het hart, de lever en de maag beschadigen. Ook kun je aankomen van alcohol, doordat in alcohol veel calorieën zit. Bij jongens gaat het extra vet vooral op de buik zitten en bij meisjes komt het extra vet vooral op de heupen, bovenbenen en armen.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten