Laatste nieuws: Kim Kardashian schittert in wazige fotoreeks gemaakt door dochter North

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Gesprek starten met iemand die je leuk vindt

Hoe begin je een gesprek met iemand die je leuk vindt? Waar ga je het over hebben en hoe zorg je ervoor dat het niet ongemakkelijk is? Wij hebben een aantal tips voor je!

Oefenen 

Oefening baart kunst en zo ook met gesprekken starten. Oefen bijvoorbeeld het gesprek met je beste vriend of vriendin. Die kunnen je tips geven over hoe je bepaalde dingen beter kunt aanpakken. 

Wil je je vrienden niet om hulp vragen? Kijk dan of je met vreemde mensen een gesprek kan starten. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de supermarkt of in de trein. Op die manier kun je gelijk in het diepe springen door met iemand een praatje te maken die je nog niet kent. 

Persoonlijk

Compliment 

Spreek je bijvoorbeeld iemand aan in de trein, maak dan een opmerking over iets wat je ziet. Misschien draagt diegene wel een leuke outfit en raak je daarover in gesprek of hoe de mooie make-up look die iemand heeft is gemaakt. 

Onderwerpen

Ken je de persoon al wel een beetje, maar valt het gesprek stil? Vraag dan iets over de hobby die ze hebben of iets waar ze veel interesse in hebben. Vaak vinden ze het dan leuk om daar over te vertellen. Vraag simpel iets over het weer of iets wat ze die dag gedaan hebben. Je kunt ook een opmerking maken over het haar. ‘Goh, zit je haar anders dan normaal? Staat je goed!’

Humor

Humor is ontzettend belangrijk. Een gesprek zal snel saai worden als er hier en daar niet iets te lachen valt. Je hoeft niet constant grapjes te maken, maar het is zeker leuk om een beetje te kunnen lachen. Het haalt vaak ook een beetje spanning weg. 

Online

Als je iemand online spreekt, is het moelijker om een complimentje te maken over die leuke sneakers of wat je ziet. Hoe start je dan een gesprek?

Complimenten

Ja, je kunt alsnog complimenten geven om het gesprek te starten. Misschien heeft diegene wel een leuke foto op Instagram of heeft die net dat ene leuke nummer gedeeld die jij ook zo tof vindt. 

Openingszin

Je kunt een gesprek beginnen met een leuke openingszin. Vaak zijn deze grappig en kunnen jullie hierover in gesprek raken. 

Vragen 

Als je mensen online ontmoet, is het vaak even zoeken met wat jullie gemeen hebben met elkaar. Een gesprek valt vaak stil na de vraag: ‘hoi, hoe gaat het met je?’ Vraag daarom een open vraag over diegene. Je kunt inspiratie halen uit hun profiel. Misschien zijn ze enorme fan van pop muziek, dan kun je misschien vragen of ze recent nog leuke concerten hebben bezocht of iets over hun favoriete artiest!

Er zijn zoveel manier om het gesprek te beginnen, maar het belangrijkste is dat je jezelf blijft! You can do this!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten