Laatste nieuws: Kim Kardashian schittert in wazige fotoreeks gemaakt door dochter North

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Gevaren van een borstvergroting

Iedereen heeft andere vormen en maten van borsten en ze kunnen gaande weg ook nog veranderen! Sommige mensen zijn onzeker of ontevreden over hun borsten, maar inmiddels is borstvergrotingen ook een goede oplossing voor deze ‘problemen’, of omdat je het gewoon mooi vind. In Nederland hebben inmiddels ruim 200.000 vrouwen borstimplantaten, waarvan 80% uit cosmetische overwegingen. Veel mensen weten de gevaren niet achter een borstvergroting en dat zou de rest van je leven wel compleet kunnen verpesten, zowel geestelijk als lichamelijk. In dit artikel ga je alles de gevaren lezen van een borstvergroting!

Bij sommige vrouwen zijn de borsten bijvoorbeeld kleiner of minder stevig geworden na de zwangerschap of gewichtsverlies. Bij anderen zijn ze vanaf het begin weinig ontwikkeld. Ook kunnen de borsten gaan hangen op latere leeftijd. Wanneer je een van deze genoemde ‘problemen’ hebt en zich eraan stoort, kan dat een goede reden zijn om een borstvergroting te overwegen.

De borst wordt vergroot door het inbrengen van een implantaat (prothese). Er zijn verschillende soorten implantaten. Meestal worden borstimplantaten gebruikt die gevuld zijn met siliconengel, deze voelen zacht en soepel aan. Jouw borst krijgt hierdoor een vollere vorm, een borstimplantaat is altijd wel iets zichtbaar of voelbaar.

Na een behandeling kunnen altijd problemen optreden. Een nabloeding (bloeden van of uit het operatiegebied) of een wondinfectie zijn de meest voorkomende complicaties, ook al komen ze zelden voor. De meest voorkomende complicatie na een borstvergroting is een nabloeding. Je krijgt dan extra zwelling en pijn. Een nabloeding gebeurt meestal binnen de eerste uren na de operatie en dat is vaak ook de reden dat ja na de ingreep een nachtje wordt opgenomen. Als er sprake is van nabloeding, dan zul je opnieuw geopereerd moeten worden om het bloed te verwijderen en het bloeden te stoppen. Een nabloeding is met een operatie goed te verhelpen.

De prothesen kunnen ingekapseld raken, waardoor de borsten hard aanvoelen. De borsten kunnen hierdoor van vorm veranderen en pijn doen. De tepels kunnen door de operatie gevoelloos worden. Hierdoor kan borstvoeding geven lastig worden.

Het grootste nadeel van siliconenprothesen is dat zij kunnen gaan lekken. Dit kan leiden tot allerlei lichamelijke klachten, zoals chronische vermoeidheid, spier- en gewrichtsklachten en concentratiestoornissen. Veel vrouwen beweren dat ze door de siliconen in hun lijf ziek zijn geworden. Een sluitend wetenschappelijk bewijs hiervoor is er nog steeds niet.

Deze ingreep kan je beter gaan laten voelen en je kunt je onzekerheid misschien wel voor altijd wegwuiven maar er zitten veel risico’s aan vast dus doe goed je research!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten