Laatste nieuws: Enzo Knol zit in quarantaine

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Hoe moet je een vriendschap verbreken?

Het kan gebeuren dat jij en een vriend of vriendin uit elkaar groeien of dat de vriendschap niet zo lekker loopt. Heb je het gevoel dat je de vriendschap wil verbreken, maar weet je niet zo goed hoe? Dan maken deze tips een moeilijke stap toch iets makkelijker! 

Het is normaal dat vriendschappen verbroken worden. Iedereen verandert en soms match je dan niet zo goed meer met een vriend of vriendin. Maak je hier geen zorgen om. Dit is hartstikke normaal! 

Het kan ook zijn dat het even niet zo lekker loopt tussen jou en je vriend of vriendin. Nu kan je denken dat dit de reden is om de vriendschap te verbreken, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Probeer eerst een goed gesprek te voeren. Je kunt hierin aangeven wat jou dwarszit en natuurlijk naar wat jouw vriend dwarszit. Je kunt dan samen naar een oplossing zoeken. 

Denk er goed na over de vriendschap die je wil verbreken. Het kan zijn dat een vriendschap ‘toxic’ is geworden. Dat gebeurt wanneer je bijvoorbeeld niet meer jezelf kunt zijn, je vriend of vriendin niet echt meer naar je luistert en als je niet alles meer kunt delen. Een toxic vriendschap is een goede reden om als vrienden uit elkaar te gaan. 

Als je het gesprek voert waarin je aangeeft geen vrienden meer te willen zijn, is het belangrijk dat je eerlijk bent. Geef ook duidelijk aan waarom je de vriendschap wil verbreken. Hierdoor weet de ander waar hij of zij aan toe is en blijf zo niet met vragen achter. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten