Laatste nieuws: Vriend Morena is gearresteerd

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

In de spotlight: Aya Nakamura

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Aya Nakamura!

Aya Coco Danioko, ook wel bekend als Aya Nakamura, is geboren op 10 mei 1995. Ze is een Franse zangeres van Malinese afkomst. De zangeres brak in 2018 door met het nummer Djadja.

De zangeres is met haar familie naar Frankrijk geëmigreerd. Daar heeft ze een modeopleiding gevolgd. Later ging ze de muziek in en nam ze de artiestennaam Nakamura aan. Dit is naar de naam van het karakter Hiro Nakamura uit de NBC-televisieserie Heroes. Ze bracht onderanderen de nummers Karma en J’ai mal uit. Later volgde het nummer Brisé, die op YouTube inmiddels al meer 35 miljoen keer bekeken. Haar duet met rapper Fababy werd een top 10-hit in Frankrijk. 

Djadja

In 2018 bracht ze het nummer Djadja uit, waarmee ze internationaal doorbrak. Het werd een nummer 1-hit in Frankrijk, maar ook in Nederland. In Vlaanderen werd het nummer bekroond met viermaal platina. Op YouTube is de clip al meer dan 726 miljoen keer bekeken en op Spotify is het nummer al meer dan 295 miljoen keer geluisterd. 

AYA

Inmiddels heeft ze zangers al haar derde album uitgebracht. In 2020 kwam het album ‘AYA’ uit. Op dit album staat een nummer met rapper Stormzy, ‘Plus Jamais’. Maar ze heeft ook samengewerkt met Ms Banks en OBOY. Het nummer ‘Jolie nana’ van het album is het meest populair met meer dan 79 miljoen luisteraars op Spotify!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten