Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

In de spotlight: Dominic David Fike

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien niet zo goed kent, of meer van af wil weten. Deze week: Dominic David Fike

Dominic David Fike is geboren op 30 december, 1995 in Napels, Florida. Hij heeft al heel wat meegemaakt. Dominic is een Amerikaanse singer songwriter en acteur. Hij kocht op zijn tiende zijn eerste gitaar. Fike is van Afro-Amerikaanse, Filipijnse en Haïtiaanse afkomst. In Dominic zijn jeugd zat zijn moeder in de gevangenis en er was ook geen vaderfiguur in de buurt, daardoor moest hij met zijn broers voor elkaar zorgen.

Dominic maakte zijn middelbare school af en ging door naar de universiteit, maar stopte na drie dagen. Hij begon met liedjes maken en zette die op Sound Cloud. Toen hij 21 jaar was bracht hij de nummers: ‘Extended Play’, ‘Don’t Forget About Me’ en ‘Demos’ uit.

Dominic David Fike heeft een tijdje in de gevangenis gezeten. Dat komt omdat hij een agent een klap had gegeven en kreeg hierdoor huisarrest. Hij overtrad de huisarrest en moest naar de gevangenis. Het nummer ‘3 Nights’ zou gaan over de tijd dat hij in gevangenis heeft gezeten. Verschillende platenmaatschappijen pikte de demo op en toen Dominic vrij gelaten werd, tekende hij een platencontract bij Columbia Records ter waarde van 4 miljoen dollar. Dit deed Fike, zodat hij de advocaatkosten van zijn moeder kon betalen, die op dat moment beschuldigd werd van drugsgebruik.

In 2018 bracht hij een EP uit en werd ‘3 Nights’ ook uitgebracht als single. Dit bracht hem een plek in de top 10 op in Australië, Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

In de periode tussen het muziek maken en acteren in had Dominic een samenwerking op liedjes van de Halsey, was hij een headliner voor de Fortnite-concertreeks en was hij te horen in het nummer ‘Die For You’ van Justin Bieber.

Dominic begon ook langzamerhand met acteren. Zo is hij het meest bekend geworden met zijn rol in ‘Euphora’. Dominic speelde de rol van Elliot in het tweede seizoen van de serie. Hij vertelde in een interview ‘GQ’ dat hij eerst nog veel bezig was met zijn muziekcarrière en hij het heel spannend vond om Zendaya in het echt te zien. Hij vond het ook te gek om Tom Holland achter de schermen te zien. In deze serie heeft hij ook zijn vriendin Hunter Schafer ontmoet.

Dominic ging erg hard met zijn single ‘3 Nights’ en gaan nog zeker meer van hem horen! Als zanger en als acteur. Wie wil jij dat we de volgende keer in de spotlight zetten? Laat het hieronder weten!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten