Laatste nieuws: Ferry Doedens heeft een nieuwe vriend

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

In de spotlight: Girl in red

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien niet zo goed kent, of meer van af wilt weten. Deze week: Girl in Red!

De echte naam van ‘Girl in Red’ is Marie Ulven Ringheim. Ze is 23 jaar oud en geboren op 16 februari 1999 in Norten, Noorwegen. Marie komt aan haar artiestennaam door een crush die ze had op een van haar vriendinnen. Ze was op een festival in Noorwegen en om met haar aan de praat te raken, stuurde ze haar een sms met ‘girl in red’. Haar crush had namelijk een rode trui aan. Marie maakt muziek in de genre indie pop en zingt om liefde en mentale gezondheid.

Girl in red of Marie groeide zonder instrumenten op in huis. Haar opa speelde wel gitaar en piano. Voordat ze zangeres werd wilde ze lerares worden. Op 14 jarige leeftijd maakte ze kennis met de gitaar en het schrijven van liedjes. Haar opa gaf tijdens kerstmis haar eerste gitaar. Marie maakte eerst alleen muziek in haar slaapkamer. Uiteindelijk ging ze muziek studeren, maar had nooit gedacht muzikant te worden.

Ulven begon in 2015 met muziek uitbrengen op Soundcloud onder de naam Lydia X. Haar eerste echt nummer ‘I Wanna Be Your Girlfriend’ zette ze ook op de muziek website. Ze had hier binnen 5 maanden 5 duizend streams op en werd later steeds bekender. Ze kreeg een steeds grotere online fanbase. Ook werd ze bekend door het nummer ‘We Fell In Love In October’.
Haar populariteit ging erg hard en ze werd zelfs de volgende Billie Eilish genoemd. Ook heeft ze onder haar eigen label haar debuutalbum ‘If I Could Make It Go Quiet’ uitgebracht. In totaal heeft ze al een miljard streams weten te halen met haar muziek.

Ulven heeft ook last gehad van dwanggedachten. In het nummer ‘Serotonin’ beschrijft ze hoe het in haar hoofd omgaat. Het voelt voor de zangeres dan ook goed om over persoonlijke onderwerpen te schrijven. Girl in Red vertelde in een interview met ‘Trouw’ dat je over alles kan schrijven als het maar op goede en respectvolle manier gebeurd.

Girl in Red wordt gezien als een queer rolmodel. Op TikTok ging er een trend rond dat als je de vraag ‘luister je naar Girl in Red?’ dat je niet direct hoeft te vragen of iemand queer is, maar dat je het met die vraag al kan weten.

Girl in red wordt bekender en bekender. Ze is voorlopig nog niet klaar om op te treden. Na haar ‘World in Red’ tour komt Girl in Red op 5 april 2023 naar de AFAS Live in Amsterdam. Dat concert hoort bij de ‘Make it Go Quiet’ tour. Wie wil jij dat we de volgende keer in de spotlight zetten? Laat het hieronder weten!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten