Laatste nieuws: Charlie Puth heeft een vriendin

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

In de spotlight: Goldband

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien niet zo goed kent, of meer van af wilt weten. Deze week de tofste band van dit moment: Goldband!

Goldband bestaat uit Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen. De groep is in 2019 opgericht door Karel en komen uit Den Haag. Ze schrijven muziek over wat ze meemaken en halen inspiratie uit Nederpop van de jaren tachtig. De bandnaam is een verwijzing naar een gipspleister die stukadoren gebruiken voor het maken van stuckplaten. Goldband is afgeleid van een stuc gipsmerk. Het trio kent elkaar al heel lang. Dat komt, doordat hun vaders samen in de bouw zaten en hun kinderen meenamen om te stucen. Het werden zingende stukadoren. “Goldband heeft een snelle droogtijd en dat is wel vergelijkbaar met onze carrière. We willen snel bekend worden, we zijn een beetje klaar met het hard-voor-weinig-bestaan” vertelde Boaz aan 3voor12.

Karel Gerlach deed een muziekproductie studie en maakte voornamelijk techno. Hij wilde dan ook een techno-dj worden. Gerlach kwam erachter dat dit niet zijn roeping was. In het eerste geval wilde Boaz acteur worden en Milo een profvoetballer. Beiden vonden van zichzelf dat ze niet goed genoeg waren. Milo ging als eerste met Karel verder met muziek maken en transformeerde de techno muziek naar popmuziek. Boaz sloot als laatste aan.

Tekst gaat verder onder de video

Tijdens het maken van hun eerste EP ‘Dun Smeren Geld Verdienen’ waren ze op de boerderij van de opa en oma van Milo. De band heeft daar vier dagen gezeten en gingen weg met twaalf tracks. Ze hebben daar een EP van gemaakt met zeven nummers. Toen ze het uitbrachten, ging het als een lopend vuurtje. ‘Noodgeval’ en ‘Witte Was’ zijn een van de populairste nummers die de band heeft geschreven. Nog geen halfjaar later kregen ze de prijzen ‘Beste videoclip’ en de ‘Popradar Music Support Award’ uitgereikt bij het Haagse Popweek.

Door het brandende vuurtje van de eerste EP, stond de groep vier maanden na de release op ‘Lowlands’ en waren ze uitgenodigd op Wildeburg, Parkpop en Happy Hunting Ground. Ze waren een festival sensatie. Na het festivalseizoen in 2022 zijn ze door het festivalpubliek verkozen tot de ‘Beste Festival Act’ van 2022.

In 2020 kwam het eerste echte album ‘Van de Roulette naar de Doublet’ en in 2021 kwam hun debuutalbum ‘Betaalbare Romantiek’ uit. Ze beschrijven dit album als een ‘Rollercoaster van emoties’.

Na hun eerste clubtour kondigde de band hun AFAS Live show aan voor 18 maart 2023. Door de grote vraag naar tickets heeft de band niet één show, maar twee extra shows.

Sinds kort heeft Karel een relatie met zangeres Maan. Ze zong mee met ‘Ik Haat Je’ als verrassing op Lowlands. Karel bevestigde daarna dat hij en Maan aan het daten waren. Maan wilde rustig aandoen en kijken wat er gebeurd. Karel vertelde aan ANP dat hij verliefd was. Toen Maan ‘Leven’ uitbracht kwam er ook naar buiten dat zij en Karel een relatie hebben. Goldband en Maan hebben samen het nummer ‘Stiekem’ gemaakt.

Nu weet je al iets meer van Goldband. We zijn nog lang niet klaar met Goldband en we gaan geheid nog veel van ze horen. Wie wil jij volgende keer in de spotlight? Laat het hieronder weten!

Nog een nummertje om het af te sluiten

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten