Laatste nieuws: Kalvijn stal van Habbo Hotel-spelers

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

In de spotlight: Gunnar Gehl

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Gunnar Gehl.

Gunnar Gehl is een Amerikaanse 19-jarige singer-songwriter. Sinds begin dit jaar brengt hij muziek uit op Spotify, maar zijn carrière is al begonnen in oktober toen hij zijn debuut single Ocean Blue uitbracht. In een interview vertelt Gunnar iets over zichzelf, zijn carrière en wat er op zijn bucketlist staat!

Muziekcarrière 

Gunnar bracht begin dit jaar zijn eerste single uit op Spotify. Maar van kleins af aan, wilde hij al artiest worden. 

“Ik wilde altijd al een rockster zijn. Ik ben opgegroeid met bewondering voor John Mayer, maar ik heb ook gezien hoe Justin Bieber is uitgeroeid tot een enorme pop ster. Zelfs One Direction killed it. Er is een foto van mij en mijn eerste gitaar en ik denk dat dat het moment was dat ik toen bedacht dat ik dit altijd wilde doen. Ik heb het voor mijn verjaardag gekregen en ik denk dat het daar is begonnen. Ik ben de muziek in gegaan, omdat het gevoel wat ik kreeg van het luisteren van muziek en de mogelijkheid om anderen te inspireren en mensen dingen laten voelen, dat is iets wat ik altijd wilde doen. Als ik sad ben, wil ik naar sad muziek luisteren, of juist naar vrolijke muziek om mijn stemming om te draaien. Het is zo bizar hoe iemand anders zijn tekst je zo kan aanspreken, alsof het voor jou geschreven is. Ik wilde de persoon zijn die dat deed. Ik wilde eerlijk zijn en mezelf en mensen kunnen helpen met de muziek die ik maak en ik hoop dat ik dit in de toekomst nog mag doen. Ik wil mijn muziek delen met zoveel mogelijk mensen en in grote zalen spelen, maar ik wil nog steeds mezelf kunnen zijn”.

Als Gunnar een liedje mocht kiezen wat hij geschreven zou hebben, is dat voor hem een moeilijke keuze: “Er zijn zoveel liedjes waarvan ik zou willen dat ik ze geschreven zou hebben. Het nummer van Justin Bieber en Chris Brown is geweldig, maar er zijn ook een paar Camila Cabello songs die te ge zijn. There Is Nothing Holding Me Back van Shawn Mendes is ook echt te gek”.

Een toekomstige samenwerking met Camila Cabello zit er misschien wel in. “Ik zou het te gek vinden om met Camilla samen te werken. Maar er zijn zoveel mensen waar ik samen mee zou willen werken. Dua Lipa is ook te gek, of Tate McRae. Ik vind het vooral heel leuk om twee verschillende stijlen bij elkaar te brengen. We doen allemaal hetzelfde, maar iedereen op zijn eigen manier en ik denk dat het heel vet is om te zien wat er uit zo’n samenwerking komt”.

https://www.instagram.com/p/B0Eg2cmHh4p/

For Your Love

For your Love is de eerste single die Gunnar dit jaar heeft uitgebracht. 

“Het is een hopeloos romantisch liedje. Het is het gevoel dat je hebt als je zo verliefd bent met die persoon, die misschien niet hetzelfde voelt, maar je zou er alles voor doen om hetzelfde gevoel van hen terug te ontvangen. Je zou bergen voor ze verplaatsen of je zou ze de sterren geven, vertel me wat ik voor je liefde moet doen en ik doe het. Ik heb het zeker ervaren. Opgroeiend als kind heeft iedereen het denk ik wel meegemaakt. Het kan zo simpel zijn als in een beste vriendin of iemand waarvan je denkt dat hij de ware is.”

Pleasure & pain

Pleasure & Pain is het een na laatste nummer wat Gunnar heeft uitgebracht. 

“Het is een super fun nummer. Het gaat over dat je je zo aangetrokken voelt tot een persoon en dat het je niet uitmaakt dat ze met hun mee dragen, de pleasure en de pain, je wil het allemaal. Je wil het goede, het slechte en alles ertussen in. De tekst van het liedje is wat somber, maar het liedje zelf geeft juist een wat meer sexier, meer volwassene vibe”.

https://www.instagram.com/p/CEH68cJnV77/

Corona 

Corona is voor niemand een makkelijke tijd. We zitten veel meer binnen en dragen mondkapjes om veilig te blijven. Ook Gunnar vindt het een moeilijke periode. 

“Amerika is een puinhoop op dit moment, maar langzamerhand komen we er wel weer bovenop. Ik ben veel bezig geweest met het schrijven van muziek en ben begonnen met een nieuwe campagne. Het heet One Second Of One Day en om de week brengen we een aflevering naar buiten, waarin we live muziek maken, influencers, artiesten en andere creators erbij brengen. We praten over de industrie, maar ook over mental health. Het is voor mij een manier om meer te doen dan alleen voor een camera zitten met een akoestische gitaar, op deze manier krijg je toch een beetje de feeling van een live optreden. We brengen in totaal 5 afleveringen naar buiten en bij elke aflevering breng ik ook een liedje uit, zo is dat deze week Nobody Knows”.

Nobody Knows

Nobody Knows is het nieuwste nummer wat is uitgekomen van Gunnar Gehl. Het liedje gaat over twee verliefden, die hun liefde voor elkaar moeten verbergen. Ze gedragen zich als vreemden naar elkaar toe. Als ze beide naar hetzelfde feestje gaan, zorgen ze dat ze niet tegelijkertijd aankomen. Niemand weet wat ze doen wanneer ze alleen zijn, maar niemand hoeft het ook te weten. We hebben allemaal dingen die we verbergen, wat zelfs onze beste vrienden en familie niet weten. Dit nummer is geschreven om het verhaal van een verboden lieven te beschrijven, een beetje lijk een moderne versie van Romeo & Juliet”.

Quick questions

Om het interview met Gunnar af te sluiten hebben we hem een paar korte vragen gesteld. 

Wat is iets wat mensen niet over jou weten?

“Ik ben een open boek, maar wat mensen niet van mij weten zijn vaak dingen die recent zijn veranderd, zoals mijn favoriete snoep”.

Heb je een verborgen talent?

“Ik kan heel goed eten vangen met mijn mond als iemand het op gooit. En ik vind zelf dat ik goed ben in het doen van een accent”.

Wat staat er op je bucketlist?

“Naar Nederland komen, natuurlijk. Maar ook skydiving, al ben ik zo bang om het te doen. Maar ooit ga ik het doen. Ik wil ook dat ik door kan blijven gaan met mijn muziek en kan blijven groeien”.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten