Laatste nieuws: Optreden Boef verstoord door vechtpartij

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

In de spotlight: Hugo Gray + interview

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien niet zo goed kent, of meer van af wil weten. Deze week Hugo Gray

Hugo Reyns is 19 jaar oud en komt uit Zwolle. Hugo kun je kennen uit de video’s van zijn bekende zusje Bibi. Ook zit hij in de videoclip van het eerste nummer van Stefania. Hugo is al een lange tijd bezig met het maken van muziek. Twee maanden geleden kwam zijn eerste eigen nummer ‘IMMORTAL’ uit op alle muziekdiensten, en dat gaat super hard. Ondertussen heeft zijn eerst nummer meer dan 300 duizend streams gehaald, en heeft hij vier andere nummers op Spotify uitgebracht. Zijn nieuwste nummer ‘GO AWAY!’ kwam 6 januari uit. Maandelijks heeft hij zo’n 60.000 luisteraars op Spotify.

Wanneer ben je begonnen met het maken van muziek?

Ik ben begonnen met gitaar toen ik elf jaar oud was. Met het maken van muziek ben ik begonnen toen ik twaalf was. Ik produceerde toen elektronische muziek en ging daar mee door tot mijn 15e. Op mijn 16e vond ik een microfoon in mijn vaders kast en sloot die aan op mijn PC. Vanaf toen heb ik allerlei dingen geprobeerd met mijn stem, en keek naar wat goed klonk en wat niet. (PS: zingen was er niet een van)

Wie was je inspiratiebron? Naar wie kijk je op?

Ik heb meerdere inspiratiebronnen. Ze komen allemaal uit de US, dus velen zullen hen ook niet kennen. Hun muziek is vrij heftig, maar daar hou ik van 😉 Denk aan CORPSE, City Morgue & Kill Dyll. (PS: Kill Dyll is mij toevallig vandaag gaan volgen)

Hoe zou je de genre omschrijven?

De genre heeft nog niet echt een concrete naam. Spotify heeft een playlist die speciaal gemaakt is voor deze genre. inmiddels heeft de playlist al meer dan 400.000 likes, en mijn nummer staat er ook in. Spotify omschrijft het zelf als “Rap from Hell”. Ik Omschrijf het als: Dark Rap, Trap Metal of Phonk.

Op welk nummer ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op mijn nieuwste nummer, die heeft inmiddels al meer dan 150.000 streams in iets meer dan een maand tijd. Ik ben onder andere zo trots op dit nummer omdat die in de Spotify Curated Playlist “Tirade” is geplaatst. Daar sta ik tussen allemaal hele grote namen, en ik ben ook de enige Nederlander die daar ooit op heeft gestaan. Dat maakt het extra leuk.

Met wie zou je nog een samenwerking willen doen?

Ik zou graag nog een keer willen samenwerken met CORPSE. Mijn stem is best zwaar, dat hoor je ook terug in mijn meest recente nummer. Maar CORPSE zijn stem is echt op een heel ander niveau, dus het lijkt mij vet om twee gelijksoortige stemmen te combineren op één track.

Is er iets wat je kan vertellen over een aankomend project?

Sowieso komt er nog een heleboel nieuwe muziek aan de komende maanden, maar ik heb nog geen concrete data gepland. Wel verschijnt er binnen enkele weken een nummer van mij, met videoclip, op het YouTube kanaal “Scroll”. Het account heeft meer dan 1 miljoen abonnees, en mijn video is een Exclusive.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten