Laatste nieuws: Kylie Jenner bezocht in geheim ‘Wonka’-première

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle

In de spotlight: Johnny Orlando

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien niet zo goed kent, of meer van af wil weten. Deze week: Johnny Orlando

De echte naam van Johnny is John Vincent Orlando. Hij 19 jaar oud en is geboren op 24 januari 2003. Johnny komt uit Mississauga in Canada en is een singer-songwriter, vlogger en acteur. Hij begon op sociale media met covers van popliedjes van dat moment. Zo zong Orlando liedjes van Taylor Swift, Rihanna, Justin Bieber en Shawn Mendes.

De covervideo waarmee Johnny doorbrak maakte hij is zijn badkamer samen met zijn zus, omdat hun badkamer een goede akoestiek had. Ze verwachte dat de video niet viraal zou gaan, maar tot hun verbazing had de video in een maand tijd 100.000 views. De views op de volgende video’s bleven maar komen. Zijn zus Darian Orlando helpt nu vaak bij het regisseren en promoten van de muziek video’s.

Veel fans zagen hem als een kleine versie van Shawn Mendes. Hij maakte dan ook bekend in interviews dat hij opkeek naar de zanger. Ook Justin Bieber is een van zijn inspiratie bronnen. Verder verklaarde hij ook dat hij opkeek naar Billie Eilish, Drake, The Weeknd, Alessia Cara en andere Canadese muzikanten. Johnny zou het dan ook leuk vinden om een keer met deze artiesten samen te werken.

Nog een leuk feitje tussendoor. Johnny wint al vier jaar oprij de MTV Europe Music Award voor Beste Canadese Act.
In 2018 tekende hij een platencontract bij Universal Music Canada. Johnny bracht toen een paar eigen nummers uit, zoals ‘Day And Night’ en ‘What If’ samen met Mackenzie Ziegler. Ook heeft hij ‘Last Summer’, ‘Waste My Time’ en ‘Everybody Wants You’ uitgebracht.

In 2015 kwam hij met zijn debuut-EP en in 2019 ging Orlando op tour. Zijn debuut album ‘All The Things That Could Go Wrong’ werd op 19 augustus 2022 uitgebracht.

Johnny begint zijn weg te vinden in zijn carrière, en is heel creatief als het om het schrijven van liedjes gaat. We hopen nog veel meer van hem te zien. Ben jij al fan?

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten