Laatste nieuws: Nieuw seizoen Dexter

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

In de spotlight: Joost Klein

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Joost Klein, ook wel bekend als Eenhoornjoost!

Je gaat ons niet vertellen dat je nog nooit hebt gehoord van Joost! Wel? Goedzo! Joost is namelijk al jaren een bekende artiest in Nederland. Met zijn hits Scandinavian Boy, Joost Klein 2 en de albums M van Marketing, Albino en 1983.

Ben jij weleens te vinden op een festival? Dan bestaat er een grote kans dat jij Joost hebt zien stuiteren op een van de podia. De 23-jarige stuiterbal heeft al op diverse festivals gestaan. Onder andere Lowlands heeft al twee keer kunnen genieten van een optreden van Eenhoornjoost.

Tot 2016 maakte hij YouTube-videos onder de naam EenhoornJoost. Zijn video’s varieerden van sketches tot minidocu’s. Tegenwoordig uploadt Joost alleen videoclips van zijn nummers. Hij heeft 200.000 abonnees en zijn video’s werden meer dan 20 miljoen keer bekeken. Toch ziet hij zichzelf niet als youtuber, omdat hij is gestopt met het maken van non-videoclip-video’s. Klein beschrijft zichzelf liever als kunstenaar.

Met zijn single Bitches bereikte hij bijna twee miljoen weergaven op YouTube. In 2017 en 2018 stond hij korte tijd onder contract bij Top Notch, maar Joost besloot een eigen label op te richten. Albino was het eerste album dat hij, op 18 januari 2019, op zijn eigen label uitbracht. Op 20 oktober 2017 kwam zijn mixtape Scandinavian Boy uit.

Vorig jaar verscheen zijn boek Albino. Het boek bevat een verzameling gedichten, hersenspinsels en korte verhalen waar geen touw aan vast te knopen is maar die toch heel briljant zijn.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten