Laatste nieuws: IShowSpeed is in Nederland

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

In de spotlight: Jorja Smith

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Jorja Smith!

Jorja Smith is 24 jaar oud, is een Engelse soul en R&B zangeres afkomstig uit Birmingham, Engeland met Jamaicaanse afkomst. Ze had een zeer muzikale opvoeding dankzij haar vader en werd ontdekt via Youtube op 15-jarige leeftijd. Dat was het begin van Jorja’s muziekcarrière. Ze speelt piano, zingt én schrijft haar eigen songteksten.

In 2016 bracht Jorja haar eerste liedje ‘Blue Lights’ uit, dat enorm goede reacties ontving. Niet veel later zat ze samen in de studio met onder andere Drake en Kendrick Lamar. Samen met Kendrick schreef en zong ze de soundtrack voor de film ‘Black Panther’. Jorja Smith werd genomineerd voor heel wat prijzen en won onder andere twee ‘Brit Awards’.  Jorja’s songteksten hebben meestal een politieke, feministische ondertoon.

Haar eerste studio-album, ‘Lost & Found’, kwam uit in juni 2018 en stond op nummer 3 in de UK Albums Chart. Ze had eerder al samenwerkingen met grote namen, zoals Stormy en Kali Uchis. Net na haar debuut heeft ze ook een bezoekje gebracht aan Nederland en was ze een onderdeel van de line-up tijdens muziekfestival ‘Down The Rabbit Hole’. Haar voorbeelden zijn Amy Winehouse, Alicia Keys en Lauryn Hill.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten