Laatste nieuws: IShowSpeed is in Nederland

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

In de spotlight: Julia Michaels

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Julia Michaels.

Julia Carin Cavazos, ook wel bekend als Julia Michaels, is geboren op 13 november 1993 in Devenport, Iowa. Ze groeide op met voornamelijk met haar alleenstaande moeder en oudere zus. Haar ouders gingen uit elkaar toen ze nog jong was. Michaels is de achternaam van haar vader, hier heeft ze weinig contact mee gehad. Julia is op haar tiende begonnen met het maken van muziek en is later gaan schrijven voor bekende artiesten als Demi Lovato, Justin Bieber en Fifth Harmony.

Songwriting

Julia haar carrière is begonnen als songwriter. Verschillende nummers werden geproduceerd en gebruikt als achtergrondmuziek voor het programma The Hills en The View. Op haar zeventiende mocht Julia de herkenningsmelodie voor de Disney-serie Austin & Ally schrijven. Na deze opdracht kreeg Julia al snel meerdere opdracht. Zo heeft ze het nummer ‘Slow Down’ gezongen door Selena Gomez, ‘Miss Movin’ On’ was de debuut single van Fifth Harmony. Julia heeft mee geschreven aan honderden nummers, zo ook ‘Sorry’ van Justin Bieber en ‘Hands To Myself’ van Selena Gomez.

Issues

Haar debuutsingle Issues kwam in 2017 uit nadat ze tekende bij Republic Records. Dit zorgde voor een internationale doorbreek voor de zangeres. Op YouTube heeft de video al meer dan 214 miljoen views. In 2016 werkte ze al samen met Kygo aan het nummer ‘Carry Me’ waar ze op te horen was. Het nummer ‘Issues’ was haar debuutsingle, die werd gevolgd door ‘Uh huh’ en ‘Worst in me’ en de EP ‘Nervous system’. Eind 2017 werd ze genomineerd voor een hoop verschillende prijzen, waaronder een Grammy. 

If The World Was Ending

Op 17 oktober 2019 bracht Julia het nummer ‘If The World Was Ending’ uit met haar huidige boyfriend JP Saxe heeft gemaakt. Het nummer heeft inmiddels 450 miljoen streams. Het nummer is dit jaar ook genomineerd voor een Grammy award voor Song Of The Year. Ze zullen het onder anderen moeten opnemen tegen Dua Lipa, Taylor Swift en Billie Eilish.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten