Laatste nieuws: Taylor Swift mogelijk in nieuwe deadpool film

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

In de spotlight: LANY

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… LANY!

LANY is een Amerikaanse alternatieve rock band. Ze komen uit Los Angeles, maar zijn bij elkaar gekomen in Nashville in 2014. De band bestaat uit Paul Jason Klein, Charles Leslie Priest en Jake Clifford Goss. De band heeft inmiddels drie albums uit en hebben al met een aantal artiesten samengewerkt waaronder Julia Michaels en Lauv. 

De band 

De band is begonnen in 2014. Paul Jason Klein had een kleine solo carrière. Hij vloog naar Nashville om met zijn vrienden Jake Gross en Leslie Priest af te spreken. De drie hadden samen twee nummers op Soundcloud gezet. Hun debuut EP ‘Acronyms’ kwam een jaar later uit. Het nummer ‘ILYSB’ deed het erg goed en heeft inmiddels al bijna 200 miljoen streams op Spotify. 

De naam van de band LANY staat voor ‘Los Angles New York’. In een interview legde Paul uit hoe dit tot stand is gekomen. “We wisten dat we een vier-letter woord wilde hebben in verband met het design. Maar ontzettend veel vier-letter woorden zijn al in beslag genomen. Ik dacht opeens aan de span van L.A. naar New York en dacht in eerste instantie aan L-A-N-Y, maar mensen waren in de war over hoe je het moest uitspreken. Uiteindelijk kwamen tot de conclusie om onszelf LANY te noemen, wat je uitspreekt als Lay-Nee”.

Paul Jason Klein

Paul Jason Klein is geboren op 30 april 1988 en komt uit Tulsa, Oklahoma. Paul is frontman en lead zanger van de band. Hij heeft gewerkt in New York en Los Angeles. 

Charles Leslie Priest

Charles Leslie Priest is geboren op 4 december 1983. Hij bespeelt de piano, gitaar en de backing vocals. Hij is getrouwd met Jenna Priest. 

Jake Clifford Goss

Jake Clifford Gross is geboren op 13 maart 1987. Hij is de drummer van de band. 

Muziek

Het eerste album van LANY kwam uit in 2017 en dit album heet ook ‘LANY’. Van de albums die tot nu toe zijn uitgebracht bevat dit album de meeste nummers, 16 in totaal. 

Het tweede album kwam uit in 2018 en heet ‘Malibu Nights’. Dit album bevat 9 nummers. 

In 2019 heeft de band net nummer ‘Okay’ uitgebracht. Deze is in samenwerking met singer-songwriter Julia Michaels. 

Op het nieuwste album van Lauv, staat het nummer ‘Mean It’, wat in samenwerking is met LANY. 

Het meest recente album van LANY is dit jaar uitgekomen. Het album, ‘Mama’s Boy’, bevat 14 nummers. 

Luister hieronder naar wat muziek van LANY. 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten