Laatste nieuws: Dieuwertje Blok moet neusamputatie ondergaan

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

In de spotlight: ROLE MODEL

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… ROLE MODEL!

ROLE MODEL

Tucker Pillsbury, ookwel bekend als ROLE MODEL is een 23-jarige singer-songwriter. De zanger is geboren op 15 mei 1997 in Portland, ME, waar hij ook is opgegroeid. 

In 2019 op Lollapalooza, een Amerikaans festival, maakte de wereld voor het eerste kennis met ROLE MODEL. Hier trad hij voor het eerst op. 

Carrière 

Muziek heeft altijd al een rol gespeeld in zijn leven. Toen Tucker een jaar of 7/8 was, verkleedde hij zich als Elvis en trad hij op voor zijn familie. Maar toch wilde hij de filmindustrie in. Nadat hij twee kinderen had ontmoet in zijn freshman year op de universiteit en zij hem in aanmerkingen brachten met rap, is hij daar naar over gestapt. Doordat hij een simpele gitaar beat tegen kwam, is hij begonnen met zingen en het schrijven van liedjes. 

Zijn eerste EP, ‘Arizona In The Summer’ kwam uit in 2017. ‘Oh, how perfect’ was de EP die daarop volgde en kwam uit in 2019. Inmiddels is de derde EP van de zanger ook uit en bereikt hij steeds meer mensen met zijn muziek. Ook heeft Tucker een cover uitgebracht van het nummer ‘The Climb’ van Miley Cyrus.

Cute but broken

Als Tucker zijn muziek zou omschrijven in de vorm van een Tinderbio, dan is I’m cute but I’m broken zijn antwoord. Dat is ook terug te horen in zijn muziek. De vrolijke deuntjes verbloemen de donkere tekst. Zo gaan de nummers over liefdesverdriet, depressie of anxiety. Tucker probeert zijn extremely dark ervaringen in mooie, vrolijke liedjes te stoppen. Hij wil dat de mensen huilen tijdens het dansen als ze naar zijn muziek luisteren. 

In de toekomst zou Tucker graag samen willen werken met Tyler The Creator, in welke vorm dan ook. Verder probeert hij zoveel mogelijk alles van dag tot dag te bekijken. Er komen zoveel dingen op zijn pad en hij wil niet te veel goals voor zichzelf zetten. Tucker is ervan overtuigd dat dingen wel goedkomen. 

View this post on Instagram

TOMORROW

A post shared by tucker (@rolemodel) on

Our Little Angel

21 oktober heeft Tucker zijn nieuwste EP uitgebracht, dit is inmiddels zijn derde EP. Our Little Angel bevat 6 nummers, met daarop het nummer ‘Blind’. Dit nummer is al eerder uitgebracht.

Tucker wil met zijn muziek zo openhartig mogelijk zijn en dat doet hij ook in zijn nieuwe EP. Hij heeft het over een worsteling van negatieve gevoelens en liefdes verdriet, de pijnlijke en diepe teksten worden verstopt onder een laagje vrolijke en energieke deuntjes. Op die manier probeert hij zijn luisteraars toch een beetje vrolijk te maken. 

‘Alive’ is de eerste track op de EP. Tucker beschrijft dat nummer als een middel vinger naar alles wat hij heeft meegemaakt, als een soort wedergeboorte. Hij heeft geaccepteerd dat de wereld fucked is, dat zijn hersenen niet werken zoals ze moeten werken en dat hij niet perfect is. Hij heeft geleerd om zijn imperfecties te accepteren en hoopt dat andere hetzelfde doen!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten