Laatste nieuws: Monica Geuze weerlegt Kaj's denkwijze over Bachelor Paul

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

In de spotlight: Ruth B

In deze rubriek maak je kennis met een artiest die je misschien nog niet kent. Deze week is dat… Ruth B!

Grote kans dat je Ruth B kent. De 25-jarige Ruth Berhe werd geboren in Alberta, Canada. In januari 2015 komt haar debuutsingle ‘Lost Boy’ uit, een nummer dat begon als filmpje op Vine. Huh?!

Ruth B plaatst in november 2013 een filmpje van zes seconden op Vine, waarin ze een zelfverzonnen stukje tekst zingt. Het filmpje krijgt meer dan 84.000 likes en kreeg veel positieve reacties. Ze maakte er een nummer van en en dat wordt haar eerste single: ‘Lost Boy‘, die ze op YouTube zet. Daar wordt ze ontdekt door Columbia Records, waar ze nu ingeschreven staat. 

“Ik schrijf van jongs af aan al korte verhalen en gedichten. Vorig jaar ben ik ook met het schrijven van songteksten begonnen. Schrijven is bijna therapeutisch voor me. Alles wat ik meemaak dat stop ik in mijn liedjes. Mijn persoonlijke verhalen, maar ook laat ik me inspireren door wat andere mensen meemaken. Elke dag maak wel iets mee wat me raakt en inspireert”.

In 2016 verscheen haar debuut EP ‘The Intro’. In de tussentijd bracht de zangeres nog meer nieuwe muziek uit. 17 april kwam haar nieuwe single ‘Situation‘ online. Haar lang verwachte album ‘Moments In Between‘ komt 11 juni uit!

Artiesten die Ruth inspireren? The Beatles en Stevie Wonder. Ze vertelt in een interview dat ze veel luistert naar verhalenvertellers en dat ook is iets wat ze zelf ook probeert; verhalen vertellen

Leuke feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist over Ruth B:

Ze is Adele’s grootste fan! 

Ze schrok van het succes van ‘Lost Boy’

James TW hielp haar piano te leren! 

Hun samenwerking begon omdat ze een fan was van James ‘muziek! 

Ze wilde muzikant worden sinds de kleuterschool!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten