Laatste nieuws: Gaat Emma Watson ooit nog acteren?

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

In de spotlight: Young Dylan met een interview

Deze week in The Spotlight: Young Dylan! Dylan van Rijn is artiest en geboren in Hoorn. Hij ging dubbel platina met het nummer Hyperventilatie samen met goede vriend Antoon, die hiermee doorbrak in de Nederlandse muziekscène. Hyperventilatie is een samenwerking van zijn vriendengroep. Wij mochten deze nieuwe artiest interviewen om hem beter te leren kennen! 

Hoe ben je begonnen met muziek?

Eigenlijk zoals iedereen begint met muziek maken, als hobby. Ik heb sinds mijn kinderen jaren een passie voor muziek, dat zat bij ons in de familie! Mijn moeder is Iers en daar is het een onderdeel van de cultuur: lekker met elkaar zingen in de kroeg! Dus altijd muziek in alle genres maar natuurlijk met name hiphop. Op een dag had een vriend van mij een microfoon gekocht en besloten we met wat andere vrienden voor de grap een nummer te schrijven. En dat doen we nog steeds! 

Wat voor reacties vanuit je omgeving kreeg je op dat moment?

In eerste instantie maakten we toen gewoon muziek voor onszelf en als we op de vrijdagavond een nummer gemaakt hadden dan lieten we het op de zaterdagavond op een huisfeestje aan iedereen horen en gooiden we het op Soundcloud. En omdat we voornamelijk positieve reacties kregen dachten we: laten we het uitbrengen op Spotify! Makkelijk te vinden als je op een feestje los wil gaan! 

Ben je fulltime bezig met muziek?

Nee, ik zit op dit moment in mijn tweede jaar van mijn bachelor technische bestuurskunde aan de Technische Universiteit van Delft, dit jaar meegeteld heb ik dus nog twee jaar te gaan. Momenteel combineer ik dus studeren en het studentenleven met muziek maken en optreden. Eén groot feest dus! Gedurende tentamen weken ben ik dan even niet te boeken, maar dan zijn er ook geen studentenfeesten op de verenigingen want iedereen heeft dan tentamens! 

Waar haal jij je inspiratie voor nummers vandaan? 

Wat ik meemaak, het studentenleven bestaat veel uit feesten en kent een hele eigen cultuur en dit is denk ik ook terug te horen in mijn muziek. Tegelijkertijd heb ik ook vaak genoeg een nummer geschreven over iets wat mij niet zelf is overkomen. Maar volgens mij is het allemaal heel herkenbaar!

Op welk nummer ben je het meest trots? Is dat je eigen nummer of één van je samenwerkingen met Antoon?

Tot nu toe ben ik heel erg trots op elk nummer wat ik gemaakt of mede-gemaakt heb. Waar ik het meest trots op ben is inderdaad een nummer dat niet van mezelf is maar waar ik wel aan heb meegeschreven: Hyperventilatie van Antoon. Dit hebben we met z’n drieën geschreven en heeft ons een platina plaat opgeleverd. Ik kan me die avond nog heel goed herinneren; we waren 17 jaar oud en omdat we niks te doen hadden besloten we maar weer naar de studio te gaan, wat biertjes te drinken en iets op te nemen. We vonden de track allemaal die avond al keihard maar als je ons toen had verteld dat die track dubbel platina zou gaan, had ik je voor gek verklaard.

Naar wie kijk jij het meeste op in de muziekindustrie?

Dit vind ik een lastige, over de jaren ben ik natuurlijk ook anders gaan kijken naar de muziekindustrie. Zodra je er onderdeel vanuit maakt krijg je namelijk ook te zien hoe moeilijk het kan zijn en hoeveel werk er achter sommige projecten ligt. Het is misschien cliché omdat hij ook een van mijn beste vrienden is maar als ik iemand moest kiezen kies ik dan toch Antoon. Dat komt denk ik ook omdat ik zijn carrière tot dusver van zo dichtbij heb mogen meemaken. Ik heb gewoon heel veel respect voor zijn werkvermogen en talent, ook voor hoeveel plezier hij nog steeds haalt uit muziek maken zelfs nadat hij al honderden nummers heeft gemaakt. Opkijken naar hem zou ik het echter niet noemen, hij is mijn ogen nog steeds gewoon mijn vriend Tijn maar dat ik ontzettend veel respect heb voor wat hij doet kan zeker gezegd worden.

Waar droom jij nog van?

Ik ben iemand die heel erg in het moment leeft, ik weet nog steeds niet of dit een goede of slechte eigenschap is of een combinatie van die twee maar het heeft tot nu toe voor mij goed gewerkt. Ik houd me nooit heel erg bezig met wat er het komende jaar of zelfs > Nina TM: misschien jaren kan of gaat gebeuren, ik focus me altijd eerst op wat voor me ligt. Dus gewoon nieuwe tracks maken en lekker optreden! Er een feestje van maken, iedere dag weer! Beetje vaag antwoorden haha, maar dit is wel hoe ik erover denk.

Is er iets wat je kan vertellen over een aankomend project?


Zeker! In december doe ik één nummer mee namelijk Discotheek, in de Ziggo Dome tijdens het concert van Antoon. Volgend jaar ga je me in ieder geval tegenkomen op een aantal festival en voor de mensen die nieuwe muziek willen horen: begin Januari komt er een nieuwe track uit en dat is ook echt een beuker van een plaat! PARTY!!!!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten