Laatste nieuws: Enzo Knol zit in quarantaine

Beauty Body Fan Fiction Fashion Lifestyle

Interview: Antoon

In dit interview hebben wij een gesprek met Antoon! @antoonpb op Instagram. Antoon stond al eerder bij ons ‘In De Spotlight’, we kregen daar zoveel positieve reacties op dat het ons super leuk leek om hem te spreken! 

Hey Antoon! Hoe gaat het met je en kan je jezelf even voorstellen? 

Hoi! Mijn naam is Antoon, of Tijn eigenlijk. Je zou mij kunnen kennen als Antoon, ik maak muziek. In juni is mijn album ‘De Nacht Is Van Ons’ uitgekomen. En afgelopen vrijdag ook mijn EP ‘Heilig Water’ met Big2, daar staat een hele toffe track op waarvan de videoclip ook al uit is! Die zou ik wel even gaan checken als je dat nog niet gedaan hebt! 

Voor wie is jouw muziek? Voor welke doelgroep schrijf jij je nummers? 

Eigenlijk is mijn muziek voor iedereen! Als ik bij mijn Spotify statistieken kijk heb ik ook een inzicht op wat mijn doelgroep is. Dat kan echt gaan van 13 tot 60 jaar en alles er tussen in. Dat vind ik juist wel lachen, er is niet één specifieke doelgroep die ik wil aanspreken. In principe is Antoon muziek eigenlijk voor iedereen! 

Waar haal jij je inspiratie voor nummers vandaan? 

Dat verschilt heel erg. Wat ik nu met deze tape voor ‘Heilig Water’ heb gedaan, is met Twan een paar dagen zitten. Als je een paar dagen met een aantal jongens zit die enthousiast worden van muziek maken, komt er automatisch wat uit. Ook is mijn eigen leven een grote  inspiratiebron. 

Dus de meeste liedjes zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen?

Jazeker, of het is echt gebeurd bij mij, of we baseren het op verhalen van mensen en vrienden om ons heen. 

Wat voor reacties vanuit je omgeving kreeg je, toen je begon met muziek maken?

Ik ben al sinds ik in groep 7&8 zit bezig met muziek. Alleen op een gegeven moment switchte ik van EDM naar HipHop en werd ik Antoon. Het begon eigenlijk als een soort grap met vrienden; we gingen bij mij met z’n allen een avondje in de studio liedjes maken! Wat ik tot nu toe met Antoon heb gedaan, is altijd goed gesupport door mijn kringen, omdat zij er vanaf het begin al bij waren. 

Krijg je veel support van je vrienden als je muziek maakt? 

Ja, zeker! Veel van mijn vrienden kennen de liedjes al voordat het uit komt. Is misschien voor de streams wat minder, haha. Maar zij zijn altijd al enthousiast geweest! 

Waar haal jij je energie vandaan om door te schrijven. Heb je daar altijd energie voor, of zit je soms ook wel eens in een dipje? 

Als ik muziek maak en het is vet, dat geeft al heel veel energie. Ik word enthousiast als ik iets vets aan het maken ben. Maar op een gegeven moment merkte ik, hoe enthousiast je ook van de muziek wordt, ooit is de energie op. Dan moet je een avondje goed slapen, maar de volgende dag ben ik weer helemaal ready om nieuwe muziek te maken. 

In je documentaire op ‘New Wave’ vertelde je ook dat je op hele andere tijden slaapt dan de meeste mensen. Is dat nog steeds zo? 

Het verschilt heel erg. Vorige week had ik maandag een clipshoot, dinsdag een sessie met Niels Geusebroek en de volgende dag er weer vroeg uit. Het was toen erg vroeg allemaal, maar dan is het een normale week. Dan draait het ritme om. Maar zodra ik het een beetje zelf in de handen heb, gaat het weer naar in de nacht muziek maken. 


Als je iedereen in de hele wereld mag kiezen, met wie zou je nog een keer willen samenwerken? 

Als ik echt elke artiest mag kiezen, zou ik met Kanye West een pokoe doen, maar of dat haalbaar is weet ik niet. In Nederland lijkt het mij nu heel tof om een Antoon track met Marco Borsato er op te hebben.

Ben je op dit moment bezig met nieuwe muziek?

Ja! Mijn tweede album komt in april, dat gaat echt weer een nieuwe stap worden. Daar heb ik nu nog niet zoveel over te vertellen. Ik nu gewoon lekker die liedjes aan het maken! That’s it! 

Wat is nog een plek waar je een keer op zou willen treden? 

Lowlands. Ik heb een aantal shows gekeken die daar waren. Er hangt gewoon een soort sfeer en dat vind ik zo vet! Ik heb gewoon een goed gevoel bij Lowlands. Daar moet ik wel nog even hard voor werken. 

Je eigen concert is helaas uitgesteld vanwege corona.  

Ja, dat is ook echt zuur. Daar zit ook super veel tijd in, omdat ik dat met een band ga doen. Maar nu gaat het 20 februari gebeuren, hoop ik dan. 

In het begin van je carrière was je ook heel veel bezig met EDM. Heeft die ervaring je geholpen? 

Ik geloof er heilig in dat ik die ervaring mee heb genomen. Het onderbouwt eigenlijk alles wat ik doe met Antoon. Ik denk dat het voor mij alleen maar in mijn voordeel werkt! Soms moet Twan mij ook een beetje tegenhouden als ik los ga met EDM, dan zegt hij: “Even focussen op HipHop nou!” Dat is alleen maar goed, want dan komt er een super goede middenweg tussen EDM en HipHop. 

Je EP ‘Heilig Water’ samen met Big2 is net uitgekomen. Hoe ben je met hem in contact gekomen? 

Het begon toen ik op de Herman Brood Academie zat. Ik begon daar als dance producer en ging in mijn laatste jaar serieus met ‘Antoon’ aan de slag. Big2 liep één keer in de week bij een HipHop les rond op onze school. Ik ben op een gegeven moment gewoon een booth binnengestapt waar hij zat en zei: “Ik ben Tijn en wil je zo mijn muziek komen checken?” Toen heb ik vier nummers laten horen, maar dat was genoeg voor Twan om te zeggen: “Hier moeten wij iets mee doen.” Een week later hebben we samen ‘Disco Duivel’ gemaakt en de rest is geschiedenis! 

Wat is jouw favoriete nummer van ‘Heilig Water’?

Ik vind ‘Leuk’ heel tof, omdat het wat anders is dan normaal. Maar als ik de luisteraar was geweest zou ik zelf het snelste ‘Disco Duivel’ op zetten. 

Hoe zijn jullie op de naam ‘Heilig Water’ gekomen en het album zo te noemen? 

We vonden allebei ‘Heilig Water’ zo’n toffe naam! We dachten: “De EP moet sowieso ‘Heilig Water’ heten.” Het was eigenlijk een voorbeeld, maar het is gewoon uiteindelijk echt de plaat geworden. Twan kwam met: “Ik wil dansen in de regen” en daar is eigenlijk een twist aan gekomen en is het ‘Heilig Water’ geworden. Voor mij zou je kunnen denken dat het voor mijn ma is, in de hemel. Voor Twan is het voor zijn familie in de hemel. Als het regent, dan dans je eigenlijk in heilig water. Ik vond dat een super mooi idee. 

Hoelang zijn jullie bezig geweest met de EP? 

‘Disco Duivel’ hebben we een jaar geleden gemaakt en ‘Heilig Water’ een half jaar geleden. En dat is tussen allemaal dingen door gegaan. Toen bedachten we dat we een EP wilden maken. We hebben uiteindelijk vier dagen op de planning gezet en uiteindelijk hebben we in die vier dagen de vijf andere nummers gemaakt! 

En jullie hadden niks klaarstaan van te voren? 

Nee! We hebben die sessies samen met Twan en ondertussen kwamen veel andere mensen over de vloer. Het is eigenlijk gewoon een dag chillen, samen eten en vette dingen maken. Daar is uiteindelijk de hele tape uitgekomen. 

In je nummers hoor je vaak een beetje een 80’s sounds. Ben je zelf ook fan van jaren 80 muziek? 

Een beetje? Heel erg natuurlijk! Ik produceer natuurlijk vanuit EDM perspectief, maar 80’s muziek is een hele grote inspiratiebron voor mij. Ik denk dat ik meer platen vanuit de 80’s vet vindt dan van dit tijdperk! Ik pak er veel dingetjes van mee!

Er zijn bij je nummers super gave videoclips geschoten. Kunnen we binnenkort daar meer van verwachten? 

Sowieso! Ik ben al super fan van videoclips, dan kan je echt een beeld dat je in je hoofd had bij een nummer over brengen. Dat is tot nu toe altijd goed gelukt met Luka.

Voor ‘Leuk’ hadden we totaal iets anders dan normaal. Er loopt zelfs een ezel voorbij liep, super lachen. 

Waar gaat het nummer ‘Disco Duivel’ over? 

Toen Twan en ik onze eerste sessie hadden maakten we steeds grapjes “Jij hebt ook je ziel verkocht aan de disco duivel.” Toen konden we niet meer om de ‘Disco Duivel’ heen! 


Als we een beetje naar je lyrics luisteren, lukt het vaak net niet met een meisje. Is dit een beetje gebaseerd op je eigen liefdesleven? 

Haha, mijn liefdesleven? Nee gelukkig niet, met mijn liefdesleven is er niet zoveel aan de hand! 

Wat heb je het meeste geleerd van Twan tijdens het opnemen van ‘Heilig water’? 

Dat ik niet zo eigenwijs moet zijn! Je gaat met elkaar in discussie en dan komt er een middenweg uit. Dat is wat ik van hem heb geleerd! 

Heb je nog tips voor andere opkomende artiesten? 

Mijn main tip is: “Doen waar je blij van wordt! Of het nou muziek maken of schaatsen is. Als je iets forceert werkt het sowieso niet. Het moet uit jezelf komen!”

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten