Laatste nieuws: Nieuw seizoen 'Bridgerton' komt deze week!

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Interview met After schrijfster Anna Todd

Het begon als een fanfictie over Harry Styles, maar inmiddels is After uitgegroeid tot een wereldwijd succes. Schrijfster Anna Todd vertelde in een interview over haar boeken en de films!

Schrijven 

“Ik ben begonnen met schrijven op Instagram. Dat is waar Imaginator1D begon. Ik schreef imagines op Instagram, maar ik besefte dat die veel te lang waren voor Instagram. Op Wattpad ben ik toen begonnen met het schrijven van After en dat was het eerste boek wat ik schreef. Het leukste vond ik om in contact te komen met de lezers. Heel veel auteurs willen niet direct feedback en zijn bang van de reactie van het publiek. Ik ben zelf ook een fan, dus weet hoe erg de comments er soms aan toe kunnen gaan, maar ik vind het juist leuk om te lezen hoe een hoofdstuk je juist heel blij maakte of boos. Ik heb ook het gevoel dat het mij een betere schrijfster maakt.”

“Mijn favoriete quote van After is: It’s ironic really. The man who hates the world, is the most loved by it. Wij als mensen zijn enorm hard naar onszelf. Ik denk dat iemand als Hardin, maar ik ook, die op jonge leeftijd veel traumatische ervaring heeft gehad, je niet helemaal begrijpt hoe andere mensen je zien. Het is moeilijk om te begrijpen waarom mensen van je houden als je niet van jezelf houdt en je niet weet hoe je daar mee om moet gaan.”

AFTER 

After is al uit in sommige landen. Wij als Nederlandse fans moeten helaas nog wachten tot 8 oktober. Maar wat kunnen we van de film verwachten en wat is het verschil tussen de eerste film en de tweede?

“De reacties van de kijkers zijn te gek, zeker vergeleken met de eerste film. De eerste was best moeilijk, omdat het heel ver van het boek stond en sommige karakters waren niet hetzelfde. Maar ik snap de reactie. De reactie van After We Collided is erg positief. Dat krijg je als je zo dicht mogelijk bij het boek blijft. Natuurlijk is het niet precies hetzelfde als het boek. Als ik de film zelf zou mogen maken zo als ik dat wilde, dan zou elke zin, scene na scene er precies hetzelfde in staan als het boek, alleen dan zou de film zeven uur duren. Maar we hebben wel geprobeerd om zoveel mogelijk te laten zien en ik denk dat je dat ook terug ziet in de film. Als je de boeken hebt gelezen, dan voel je wel echt dat het dicht bij elkaar ligt. Er is ontzettend veel drama. De eerste film is heel mooi gefilmd en het is langzaam en gespannen, maar de tweede film is drama van begin tot het einde. Er zal geen minuut zijn dat je je verveeld. Het voelde heel goed om het boek tot leven te brengen, maar aan de andere kant is het ook erg zwaar geweest. Er zijn zoveel dingen die niet gezegd kunnen worden, omdat mensen het niet begrijpen en niemand kan er echt over praten. Alles omdat de verkeerde mensen worden beschermd in de film industrie. Ondanks dat is het een fantastische ervaring geweest!”

Nieuwe boeken

Een schrijver zit bijna nooit stil en dat is ook te zien aan Anna Todd. Na de verhalen van After komt er binnen kort een nieuwe serie, Verliefd. Ook onthuld Anna nog iets over een nieuwe fanfictie waar ze mee bezig is. 

“Tussen de Sterren is heel anders dan After. Het is meer een slow burn, zeker het eerste boek. Het gaat over een Afrikaans-Amerikaanse soldaat. Het is een beetje zullen ze wel, zullen ze niet bij elkaar komen. Het eerste boek is meer tam dan dat ik zou willen. Alles kan namelijk uit context gehaald worden en ik was bang dat ik mensen zou beledigen. Toen ik bijna klaar was met het tweede boek, had ik zoiets van waarom ben ik bang om mensen te kwetsen? Ik zou hier niet zijn als ik mensen niet beledigde. Ik heb dat genoeg gedaan, dus ik kan maar beter door gaan. Als je racistisch bent of tegen interraciale stellen bent, dan hoef ik je geld toch niet. Ik zou willen dat ik dat in het eerste boek ook meer had gedaan, maar in het tweede boek komt het wel allemaal bij elkaar. Voor nu komen er drie boeken in de serie en ben ik bezig met een ander boek. Het is basically een fanfictie, maar het heeft niets te doen met Harry Styles.”

Bedankt!

“Ik wil jullie Nederlandse fans heel erg bedanken voor al jullie support. Ik zie zoveel Nederlandse fans online en ik vind het nog steeds bizar dat mensen over de hele wereld mijn boeken lezen. Ik zou hier niet zijn zonder jullie support, dankjewel. Als dit hele covid-19 gedoe weg is, zou ik graag naar Nederland komen om jullie te knuffelen en om jullie in persoon te bedanken!”

Quick questions

Wat is je favoriete boek?

Clockwork Prinsess van Cassandra Clair. Het is het derde boek van de trilogie. Het is waar ik de naam Tessa vandaan heb en ze is mijn favoriete auteur, dat nog leeft. Ik heb nog nooit een boek gevonden waar ik zo aan gehecht ben. Toen ik begon met reizen werd het ook een hobby van mij om het boek te kopen in elke taal. 

Wat is je favoriete snack?

Alles wat spicey. is. Ik ben obsessed met pittig eten!

Als je naar elke plek in de wereld toe kon gaan, waar zou je naartoe gaan?

Naar een afgelegen plek, waar ik geen enkel mens tegen kom behalve mijn eigen familie. Als Corona er niet zou zijn, dan zou ik naar Thailand gaan. Het is een van de plekken die ik nog zo graag wil zien!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten