Laatste nieuws: Gaat Emma Watson ooit nog acteren?

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Ken jij deze oude trends nog?

We gaan lekker terug in de tijd met verschillende ‘oude’ trends. Denk aan Loombands, Gogo’s en Fidget spinners. Alle oude trends, die jij misschien wel al vergeten bent, lees je in dit artikel! Wat herken jij nog?

Loombands

In 2013 werden de Loombands een grote trend. Loombands zijn kleine gekleurde elastiekjes. Hiermee kan je bijvoorbeeld armbanden, dieren, poppetjes meemaken, alles wat je creatieve bruin wil. Je deed de Loombands op een Rainbow Loom, dat is een plastic bord met haakjes waar je de elastiekjes omheen doet. Je kon de elastiekjes met een haaknaald in elkaar haken om figuurtjes en armbanden te maken. Op YouTube kon je duizenden tutorial vinden hoe je dit kon maken.

Waveboard

In 2006 werden de Waveboards een trend. Een Waveboard is een soort skateboard, alleen zit het deel waarop je staat niet aan elkaar. De twee platforms waar je op staat met je voeten zitten verbonden door een ijzeren buis. Met beide voeten moet je beide platformen heen en weer bewegen. Hoe sneller je voeten heen en weer beweegt, hoe sneller je ging.

Fidget spinners

In 2014 werden de Fidget spinners een trend. Een Fidget spinner is een vorm van plastic, hout of metaal met een kogellager in het midden. De kogellager moet je met je duim en wijsvinger vast houden en met een andere vinger geef je de Fidget spinner een zetje zodat hij gaat draaien. Ze werden in eerste instantie bedoelt tegen stress, maar werden uiteindelijk dus een hele grote hype.

Cup Song

De Cup Song werd in 2012 een wereldwijde trend. Het komt van het liedje ‘Cups’. Dit liedje werd gezongen door Anna Kendrick voor de film ‘Pitch Perfect’. In de videoclip en film deed Anna een trucje met bekers op de maat van het liedje. Veel kinderen en mensen gingen dit nadoen en dat werd ‘De Cup Song’ genoemd.


Bonkies

De Bonkies waren een spaaractie van de Hema die in 2010 begon. Een Bonkie is een knikker die je in een rubber speelgoed poppetje (Skinnie) kon doen. Bij elke 5 euro kreeg je een Bonkie en een spaarzegel. Met een volle spaarkaart kon je Skinnie krijgen voor in een Bonkie. Er waren 15 verschillende Bonkies en 5 verschillende Skinnies.

Beesies

De Beesies werden een trend in 2010. De figuurtjes, die op een wormpje leken, werden bij de Albert Heijn als spaaractie gedaan. Je had de Beesies in oranje, rood, wit en donkerblauw. Ze werden uitgedeeld voor het WK wat in 2010 plaats vond. Bij elke 10 euro kreeg je een Beesie. Je had ook een grote Beesie. Deze was oranje en kon je gebruiken als handpop en sjaal.

Knikkeren

Knikkeren is al een heel oud spel. Dit bleef lang een trend onder kinderen. Bij knikkeren is het doel om je knikker in het gat te krijgen. Je begint allemaal op dezelfde plek en rolt om de beurt je knikker. Het is de bedoeling dat je knikker zo dicht mogelijk bij het gat komt. Wie dit als eerst voor elkaar krijgt, wint. Er zijn veel verschillende versies op dit spel. Ook kun je obstakels kopen om het spel moeilijker te maken.

Gogo’s

De Gogo’s werden in 2009 een hype. Gogo’s zijn kleine kleurrijke figuurtjes die je kan sparen. Je kon ze sparen bij de supermarktketen C100 (nu de Jumbo). Er waren meer dan 300 Gogo’s om te sparen! Je kon ook een verzamelkoffer kopen. Hier konden ongeveer 38 Gogo’s in. In 2010 kwam de C1000 ook met de voetbal Gogo’s en in 2011 met de Groovy Gogo’s.

Pokemonkaarten

Pokemonkaarten zijn kaartjes die je kan sparen van ‘Pokemon’. Pokemons zijn wezens die tegen elkaar kunnen vechten. De kaarten werden in eerste instantie bedoelt als ruilkaartspel, je kon kaarten ruilen met elkaar om je eigen team sterker te maken en kon dan een spel ermee spelen met je vrienden. Nu wordt er voornamelijk geruild en gehandeld in de kaarten want sommige hebben heel veel waarde! Dus zoek zeker naar je oude kaarten, misschien heb je het geluk dat jou kaart veel waard is!

Lelli Kelly schoenen

Rond 2010 waren de Lelli Kelly schoenen een trend. Dit waren leuke, kleurrijke, glitter en soms wel licht gevende kinderschoenen. Ze hadden wel een flink prijskaartje. Zo was je soms voor een paar schoenen 130 euro kwijt. Als je de schoenen kocht zat er altijd een cadeautje bij zoals: kindermake-up of een speeltje. Ook waren de schoenen bekend door de reclame die ervoor gemaakt was, er zat namelijk een heel aanstekelijk liedje onder.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten