Laatste nieuws: Djamila valt veel af door 'Boxing Influencers'

Beauty Body Celebs entertainment Fashion Lifestyle news

Let’s talk: Gescheiden ouders

Je ouders gaan scheiden? Wat nu?! Misschien zag je het wel aankomen, misschien helemaal niet maar je zult er toch mee moeten dealen. Wij zijn hier om het je ietsje pietsje makkelijker te maken. Let’s talk about it!

Soms is het helaas zo dat twee mensen niet meer verliefd op elkaar zijn. Dan gaan ze meestal scheiden, maar dat is niet makkelijk. Niet voor hen en ook niet voor jou. Je staat buitenspel, hebt niks te vertellen en dat is heel ingewikkeld. Je mag niet weten wat er is gebeurd en wat er aan de hand is. Je wilt graag helpen maar als je heel eerlijk bent snap je er zelf ook niks van. Dat is een rot gevoel, we get it.

Dan komt het moment dat je je vrienden moet vertellen over de happening. Niks leuks aan. Je krijgt 100 keer dezelfde reactie. “Wat vervelend! Je kunt altijd met mij praten als je wilt.” Misschien vind jij het wel heel fijn dat zoveel mensen er voor je zijn, of hou je het liever voor jezelf. Maar hoe het ook wend of keert de situatie wordt er niet makkelijker op. De zinnen “nu krijg je wel meer cadeautjes” en “nu mag je twee keer op vakantie” komen misschien wel je neus uit. We get you.

Je ouders maken een beslissing voor je. Waar ga je wonen? Waar ben je de ene helft van de week en waar in het weekend? Moet je nu elke week met zo’n loodzware tas gaan slepen?! Afspraken maken is heel belangrijk; praat erover.

Over de jaren heen wordt het makkelijker om er mee te dealen. Je leert er mee omgaan, ermee leven. Ook al maken je ouders fouten en gaan ze onhandig met de situatie om, weet dat ze er nooit op uit zijn om jou te kwetsen. Jij bent op dit moment het belangrijkst. Toch is het voor hen ook moeilijk, zijn ze heel verdrietig. Daarom is het belangrijk dat je ze laat weten dat jij ook van hen houdt. Laat bijvoorbeeld via een appje weten dat je ook voor hen klaarstaat.

Het is belangrijk om er over te blijven praten. Het wordt met de tijd misschien makkelijker, maar het kan nog steeds moeilijk en ingewikkeld zijn. Bijvoorbeeld als een van je ouders ver weg woont of als je de een minder ziet dan de ander. Een mentor, leraar, vriendin of een ander familie lied; praat erover. Je hebt een maatje nodig om mee te overleggen.

Een stief-familie; misschien dat je er nu nog niet over wilt nadenken of dat je er allang eentje hebt. Een extra beetje familie waar je vanaf nu mee moet dealen. Make it work! Maak afspraken met je vader of moeder over hoe het gaat verlopen. Zorg ervoor dat jij er ook iets moois uit kan krijgen inplaats van altijd opzij bewegen voor je familie.

Goed om te onthouden is dat jij geen ‘reddende engel’ voor je moeder of vader bent. Laat ze hun eigen problemen oplossen, dus doe niet mee aan berichten via jou van je moeder aan je vader en andersom. Stay out of it!

Het is niet erg als je er nu, of na een tijd nog steeds mee zit. Het zijn je ouders, dat is volkomen logisch. Nogmaals: talk about it. Je bent niet alleen ook al voelt dat soms wel zo!

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten