Laatste nieuws: Camila Cabello dropt nummer en videoclip

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Let's talk: LGBTQ+ community


De LGBT+ community. Misschien ben je er mee bekend, misschien niet. LGBT+ community staat voor Lesbian, Gay, Bi, Transgender en Plus community. Het gaat dus over een bepaalde geaardheid. Het is misschien nog eng om erover te praten, maar wij willen natuurlijk dat het zo snel mogelijk geen taboe meer is. We hebben in dit artikel een paar puntjes op een rijtje gezet, zodat we je verder met dit onderwerp kunnen helpen. 

Ik ben onderdeel van de LGBT+ community, maar ik durf niet uit de kast te komen:

Allereerst is het heel belangrijk om te weten dat je pas uit de kast moet komen wanneer jij er klaar voor bent. Je bent tot niemand verplicht om het te vertellen. Ben jij op dit moment in een omgeving waar jij je niet op je gemak voelt, dan hoef je niet uit de kast te komen. 

Ik wil graag uit de kast komen, maar ik weet niet hoe:

Het is handig om iemand in vertrouwen te nemen. Ga na wie je 100% vertrouwt.  Je ouders, opa en oma, tantes of ooms, therapeut of een maatschappelijk werker van school. Als je zeker weet dat je er klaar voor bent kan je uit de kast komen. Het lijkt ontzettend eng, maar als je degene die je 100% vertrouwt het vertelt is de kans groot dat er niets aan de hand is. Ook is het jouw feestje, ga je een feest organiseren voor je coming out? Of houd je het rustig en vertel je het alleen als mensen ernaar vragen? Belangrijk om te weten is dat geen één manier goed of fout is. Doe het lekker op je eigen manier. 

Ik weet niet zeker of ik onderdeel ben van de LGBT+ community:

Dit is helemaal niet erg, en geloof ons, er zijn meer mensen om je heen die dat ook hebben! Op deze leeftijd is het ontzettend normaal om te experimenteren. Kijk het lekker aan. Misschien gaat het gevoel weg en misschien blijft het. Geen één van beide is fout. Het is jouw gevoel, daar is niks mis mee. 

Ik ben onderdeel van de LGBT+ community, maar ik wil geen label:

Dit hoeft ook zeker niet! Niemand heeft gezegd dat je verplicht een label hoeft te hebben. Word lekker verliefd op wie je verliefd wilt worden! 

Wij kunnen je je alleen op afstand helpen met informatie, als je ergens heel erg mee worstelt raden wij aan naar een vertrouwenspersoon of maatschappelijk werker op school of in omgeving te gaan. Zij kunnen je dan helpen en je kan er je eigen verhalen en problemen kwijt.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten