Laatste nieuws: Taylor Swift mogelijk in nieuwe deadpool film

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Leuke Young Adult boeken

Verplicht boeken moeten lezen voor school of voor de lol, je wil boeken lezen die je leuk vindt. Je wil dat je je kunt inbeelden in de hoofdpersoon. Soms is het erg lastig om een goed boek te vinden. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Als de nacht eindigt – Laura Diane

Als de nacht eindigt is een Nederlands boek en zou je dus ook eventueel kunnen lezen voor je boek verslag voor school. Het boek gaat over Lya Marlow. Ze heeft nog nooit de zon gezien. Sinds een verwoestende zonnevlam de helft van de bevolking wegvaagde, gaat niemand overdag nog naar buiten. Gevangen in haar eigen huis kijkt ze toe hoe haar sterke vader langzaam wegkwijnt door een ongeneeslijke ziekte, terwijl haar moeder druk bezig is met het plannen van de toekomst van haar enige dochter. Lya voelt dat ze móét ontsnappen, al is het maar voor één dag …

Did I Mention I… – Estelle Maskame

Het is een Engelstalige boekenserie, die je eventueel voor Engels kan lezen op school. De boeken zijn ook in het Nederlands te lezen. In totaal zijn er vier boeken om te lezen. Boek 1, Did I Mention I Love you, gaat over Eden die de zomer doorbrengt bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet heeft gezien. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer en -zus en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Geheimen, leugens en drama in overvloed. Hoe lang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

All The Bright Places – Jennifer Niven

All The Bright Places is een Engelstalig boek van Jennifer Niven. Begin 2020 kwam hier ook een film van op Netflix. All The Bright Places vertelt het verhaal van Theodore Finch en Violet Markey. Ze ontmoeten elkaar op de rand van de klokkentoren op school. Ze werken samen aan een project voor school, natuurlijke wonderen, om zo de woonplaats te ontdekken. Zowel Finch als Violet doen beide een belangrijke ontdekking. Maar terwijl Violets wereld groeit, begint die van Finch te krimpen. 

One Of Us Is Lying – Karen Mcmanus

One Of Us Is Lying is een Engelstalig boek. Vijf studenten moeten nablijven, maar slechts vier verlaten levend het lokaal. Bronwyn heeft nog nooit een regel overtreden. Sporter Cooper weet alleen wat hij hij doet in Alldiamond. Bad boy Nate is één misstap verwijderd van een misdaadleven. Promqueen Addy houdt de scheuren in haar perfecte leven bij elkaar. Buitenstaander Simon, de maker van de roddel-app Bayview High, zal er nooit meer over praten. Iedereen heeft toch geheimen? Wat er echt toe doet, hoe ver je gaat om ze te beschermen. Wie komt er achter de waarheid?

I see London, I see France – Sarah Mlynowski

I see London, I see France is zowel in het Nederlands of in het Engels te lezen. De negentienjarige Sydney heeft de perfecte zomer uitgestippeld. Samen met haar beste vriendin Leela gaat ze een maand door Europa reizen; selfies maken bij de Eiffeltoren, gelati eten en leuke jongens ontmoeten. Maar wat niet in het reisplan stond, is dat ze Leela’s bedriegende ex tegen komt in het vliegtuig en dat Sydney als een blok valt voor zijn superhotte womanizer vriend, of dat ze via appjes moet waken over haar moeders verslechterende mentale gezondheid. Terwijl Sydney zigzagt door Amsterdam, Zwitserland, Italië en Frankrijk, zal ze moeten leren wanneer ze iets moet vasthouden, wanneer ze moet loslaten en wanneer ze het water in moet springen (met alleen een stippeltjesonderbroek aan). 

The Magpie Society, One for Sorrow – Zoe Sugg & Amy McCulloch

YouTuber Zoe Sugg en schrijfster Amy McCulloch hebben de handen ineen geslagen en zijn aan de slag gegaan met hun eigen boek. Voor nu is het boek alleen te lezen in het Engels, maar het is zeker de moeite waard om dit te lezen. Het verhaal speelt zich af in Illumen Hall, een elite kostschool. De tragedie slaat toe wanneer het lichaam van een student wordt ontdekt op hun exclusieve zomerfeest – op haar rug is een uitgebreide tatoeage van een ekster.

Wanneer het nieuwe meisje Audrey de volgende termijn volgt, vluchtend voor haar eigen geheimen terug naar huis in Amerika, wordt ze geworpen om de zaak op te lossen. Ondanks haar inspanningen om elk drama te vermijden, was haar nieuwe kamergenoot Ivy dicht bij het vermoorde meisje, en de twee kunnen het niet helpen dat ze erin worden getrokken.

De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar terwijl ze dieper in het mysterie van deze vreemde en vreselijke moord worden getrokken, zullen ze ontdekken dat er iets gevaarlijks aan de basis ligt van hun oppervlakkig perfecte school.

Je hebt één nieuwe volger – Chinouk Thijssen

Een zenuwslopende thriller over vlogger Sterre, die samen met drie andere influencers naar Turkije vertrekt voor een promotiereis. Althans, dat denken ze. Want tijdens hun verblijf in het Turkse dorpje Oba ontdekken ze gaandeweg dat er iets niet goed is. Buiten en binnen loopt iemand rond die hen in de gaten houdt, die elke beweging filmt en die dichterbij is dan ze vermoeden. Sterre wil maar één ding: naar huis. Maar dat gaat zomaar niet. Niemand is veilig, tot aan de laatste seconde.

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten