Laatste nieuws: Katy Perry in paniek bij American Idol

Beauty Body celeb Celebs entertainment Fashion Lifestyle news teenmag

Nieuwe trend: pasta met feta

Hmmm…heb jij dit recept al voorbij zien komen op TikTok? Onze ‘for you’ pagina staat er vol mee, de baked feta pasta! Het recept werd in 2019 al bedacht door de Finse foodblogger Jenni Häyrinen. Volgens geruchten werd het daar zo’n hype, dat de feta niet meer verkrijgbaar was in de supermarkt. Nu lijkt dat weer het geval te worden, want de trend is terug. Wij laten je zien hoe je in mum van tijd deze heerlijke pasta op je bord hebt.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de cherrytomaten in een ovenschaal. Bestrooi dit met olijfolie, knoflook, peper en zout. Je kunt eventueel ook oregano of andere favoriete kruiden toevoegen. Mix dit goed door en leg vervolgens een blok feta in het midden. Ook hier kun je nog extra olijfolie, peper en zout overheen strooien. Dit gaat vervolgens in de oven voor 30 minuten op 200 graden. In de tussentijd kun je de pasta gaan koken.

Haal het mengsel uit de oven. Prak de knoflook en mix het gehele mengsel goed door. Voeg de gekookte pasta toe en roer goed door. Maak het gerecht af met verse basilicum en een kleine hoeveelheid Parmezaanse kaas. Bonne appétit!

Tips om de pasta extra lekker te maken:

1. Gebruik veel olijfolie en hou je ook zeker niet in met verschillende kruiden.

2. Hou een beetje kookvocht over, voordat je de pasta gaat afgieten. Pastawater bevat zetmeel en zorgt ervoor dat de saus iets indikt en dit lekker aan je pasta blijft kleven. Vergeet de vocht dan ook zeker niet toe te voegen bij het mixen van de saus en de pasta.

3. Kies een pasta die zich kan vullen met de saus. Denk aan rigatoni, pipe rigate of penne.

Laat hieronder weten of de pasta geslaagd is en wat je er van vond!

Baked Feta Pasta is def worth all the hype!! Inspired by the lovely @feelgoodfoodie ? #fyp #foodtiktok #bakedfeta #pasta #foryou #foryoupage

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten