Laatste nieuws: Robert Pattinson en Suki Waterhouse maken debuut

Beauty Body Celebs Fashion Lifestyle

Redenen waarom je iemand wegduwt die van jou houdt

Houden van is soms erg lastig. Je gaat er soms gekke dingen van doen. Maar hoe komt het nou dat je juist degenen die van je houden wegduwt? Dit lees je in dit artikel! 

Er zijn natuurlijk een hele hoop verklaringen voor, waarom je precies de mensen van wie je houdt wegduwt en iedereen heeft ook zijn eigen mankementen waarom je dat doet. Hieronder zijn de meest voorkomende redenen beschreven.

Je bent bang dat je gekwetst gaat worden door deze persoon 

De persoon die heel veel van jou houdt, daar houd jij waarschijnlijk ook heel veel van. Je wil deze persoon dus echt niet kwijtraken. Zo’n persoon kan jou ook makkelijk kwetsen omdat deze weet wat jouw zwakke punten zijn. Wellicht heb jij dit in een eerdere relatie al een keer meegemaakt en wil jij dit absoluut niet nog een keer meemaken. Om dit te voorkomen duw jij diegene juist van jou af.

Tip: Durf de stap te nemen om er echt voor te gaan. Geef je volledig over aan de persoon. 

Je bent bang dat jij niet goed genoeg voor hem/haar bent 

Misschien ben jij wel onzeker over jezelf en ben jij bang dat diegene beter verdient dan jou. Dit is natuurlijk helemaal niet waar. Hij/zij houdt van jou omdat jij, jij bent. Hij/zij vindt jou leuk omdat jij, jij bent. Hij/zij wil zijn leven met jou delen omdat jij, jij bent! De persoon waarmee jij nu samen bent verdiend jou! Ook jij kan alle liefde geven. 

Tip: Heb vertrouwen in jezelf. Je bent mooi zoals je bent en je mag er zijn! Sta open voor de complimenten die hij/zij aan jou geeft en geloof daar ook in. 

Je bent onzeker 

Door jouw onzekerheid heb je geen goed gevoel over jezelf. Je vindt jezelf niet mooi, goed, leuk genoeg en daarom duw jij de persoon van je af. Dit is helemaal niet nodig. Hij zal jou geweldig vinden en alles voor je willen doen. 

Tip: Ga elke ochtend voor een spiegel staan en kijk jezelf goed in de ogen aan. Zeg tegen jezelf: “Ik ben mooi, ik mag er zijn”. Herhaal dit elke ochtend. You matter!

Je bent bang dat hij/zij je gaat verlaten 

Doordat je heel erg van iemand houdt, wil je absoluut niet dat hij/zij jou gaat verlaten en dit jou gaat kwetsen. Wellicht is dit al een keer eerder gebeurt en ben jij bang dat het je nog een keer gaat overkomen. Hierdoor wil jij dit voor zijn en zorg je al dat jij hem/haar van je wegduwt. Dit doe je omdat jij dan niet gekwetst kan worden. 

Tip: Liefde is iets heel ingewikkelds. Je kan er helaas niks zelf aan doen. Als jij jezelf blijft en de liefde geeft die jouw partner verdient, kun je niet meer dan dat doen. Als jij jou anders gaat gedragen omdat je bang bent dat jouw partner jou gaat verlaten, dan is het al foute boel. BLIJF JEZELF! 

Je bent op het moment nog niet toe aan een relatie 

Misschien ben jij op het moment nog niet toe aan een relatie en wil jij nog van jouw vrijheid genieten. Dit kan natuurlijk heel goed! Hierdoor duw jij onbewust de persoon die van jou houdt, van je af. 

Tip: Ga goed je gevoel na. Is dit wat jij nu wil? Bespreek dit met hem/haar. Vertel over je gevoelens en waar je aan twijfelt. Zorg ervoor dat je dit met respect doet. De persoon die van jou houdt, ziet dit wellicht niet aankomen en kan hierdoor van slag raken. Maar, laat dit geen reden zijn om het niet bespreekbaar te maken. Jouw eigen geluk staat altijd op nummer 1. 

Herken jij jezelf in dit artikel? Onthoud: je staat er niet alleen voor! Bespreek je gevoelens met de mensen die je lief hebt, zij kunnen jou helpen hiermee! 

Reageren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Reacties

Nog geen reacties

Soortgelijke berichten